Kārlim Skrastiņam uzvaras vārti NHL spēlē
Hokejs

Kārlim Skrastiņam uzvaras vārti NHL spēlē

Jauns.lv

Otros vārtus šīs sezonas Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā otrdien guva latviešu aizsargs Kārlis Skrastiņs, bet viņa pārstāvētā Dalasas "Stars" komanda izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas.

Kārlim Skrastiņam uzvaras vārti NHL spēlē...

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš guva savus otros vārtus šosezon NHL.
Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš guva savus otros vārtus šosezon NHL.

Skrastiņš šajā spēlē laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā izdarīja vienu metienu pa vārtiem un bloķēja trīs metienus, cīņu noslēdzot ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Šīs sezonas 34 aizvadītajās spēlēs latviešu aizsargs izcēlies ar diviem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm, kā arī nopelnījis 26 soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Mača interesantākie momenti - video:

Tikmēr zaudējumu piedzīvoja Raita Ivanāna pārstāvētā Kalgari "Flames" vienība, kas ar 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) izbraukumā piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets" hokejistiem.

Tomēr latviešu uzbrucējs vēl arvien laukumā nedevās.

"Flames" komandā vienīgos vārtus guva OIli Jokinens, bet "Blue Jackets" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Jakubs Voračeks, Džareds Bols un Rostislavs Klesla.

Mača interesantākie momenti - video:

Citā spēlē pārliecinošu uzvaru izcīnīja Vašingtonas "Capitals", kuras vārtsargu treneris ir latviešu speciālists Artūrs Irbe. Viņa pārstāvētā komanda ar 5:1 (1:0, 3:1, 0:1) savā laukumā pieveica Ņūdžerijas "Devils".

Uzvarētājiem vārtus guva Endrjū Gordons, Džejs Bīgls, Džeisons Čimera, Džons Karlsons un latviešu izcelsmes amerikānis Maiks Knuble, savukārt viesiem vienīgos vārtus guva čehu uzbrucējs Patriks Eliašs "Capitals" vārtus šajā spēlē sargāja čehs Mihals Noivirts, kurš atvairīja 35 no 36 pretinieku metieniem.

Mača interesantākie momenti - video:<

Kopvērtējumā pēc šiem mačiem "Capitals" komanda ar 44 punktiem 36 spēlēs ieņem otro vietu Austrumu konferencē, par pieciem punktiem atpaliekot no konferences un arī visas līgas līdervienības Filadelfijas "Flyers", kurā spēlē arī latviešu aizsargs Oskars Bārtulis. Savukārt "Stars" ar 45 punktiem 34 mačos ir pirmajā vietā Rietumu konferencē, bet "Flames" komanda ar 31 punktu 35 spēlēs joprojām ieņem priekšpēdējo, 14.pozīciju Rietumu konferencē un no iekļūšanas Stenlija kausa zonā to šķir jau astoņi punkti.

LETA/ kasjauns.lv/Foto: AFP