Futbols
2010. gada 26. decembris, 03:08

Igaunijas futbola izlase nākamgad divreiz spēlēs pret pasaules kausa pusfinālisti

Jauns.lv

Igaunijas futbola izlase 2011.gadā divreiz - Tallinā un Montevideo - pārbaudes spēlēs tiksies ar šī gada Pasaules kausa izcīņas ceturto spēcīgāko komandu Urugvaju, vēsta portāls "gazeta.ru".

Kā portālam pastāstīja Igaunijas Futbola federācijas (IFF) prezidents Aivars Pohlaks, ar Urugvajas valstsvienības vadību jau panākta vienošanās par savstarpējo spēli Tallinā nākamā gada 25.martā un identisku dueli pēc trīs mēnešiem Montevideo.

"Pašlaik mēs cenšamies panākt, lai jūnijā, kad dosimies uz Urugvaju, valstsvienība Dienvidamerikā aizvadītu vēl vienu pārbaudes spēli, tādējādi parūpējoties par sava veida Dienvidamerikas pārbaudes spēļu tūri," pastāstīja Pohlaks. "Man ir patiess prieks, ka IFF vēlme savai komandai un līdzjutējiem piedāvāt spēles ar visaugstākā mēroga pretiniekiem atkal ir spējusi realizēties," piebilda Pohlaks.

Pēdējo divu gadu laikā IFF pratusi panākt, ka Tallinā uz pārbaudes spēlēm ieradušās tādas pasaules futbola lielvalstu izlases kā Brazīlija, Portugāle un Horvātija.

Kā ziņots, Igaunijas izlase FIFA pasaules rangā pašlaik ieņem 82. vietu, atpaliekot no Latvijas valstsvienības, kas ierindojas 78. pozīcijā. Savukārt divkārtējā pasaules čempione Urugvaja, kas izcīnīja augsto ceturto vietu aizvadītajā Pasaules kausa izcīņas finālturnīrā, sasniedzot savu labāko rezultātu pēdējo 40 gadu laikā, pasaules rangā pašlaik ieņem augsto septīto vietu.

2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Igaunija ar sešiem punktiem četrās spēlēs ieņem trešo vietu C apakšgrupā, par vienu punktu zaudējot Slovēnijai, bet par četriem - Itālijai.

Līdzšinējo četru apakšgrupas spēļu ietvaros igauņi ar 2:1 savā laukumā pārspēja Fēru salu izlasi, bet ar 3:1 izbraukumā apspēlēja Serbiju. Vēl Igaunijas vienība Tallinā ar 1:2 piekāpās Itālijai un ar 0:1 atzina Slovēnijas futbolistu pārākumu.

LETA