Jūliuss Šuplers: Lūsiņš mani ļoti iepriecināja

Jūliuss Šuplers: Lūsiņš mani ļoti iepriecināja

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" potenciāli trešais spēcīgākais vārtsargs Edgars Lūsiņš ar katru spēli uzkrāj nepieciešamo pieredzi, pēc uzvaras pret Latvijas izlases vārtsarga Edgara Masaļska pārstāvēto Hantimansijskas "Jugra" izteicās Latvijas kluba galvenais treneris Jūliuss Šuplers.

Jūliuss Šuplers: Lūsiņš mani ļoti iepriecināja...

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers var būt apmierināts, jo, neskatoties uz daudzajiem savainojumiem, komanda spēj rādīt saturīgu spēli.
Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Jūliuss Šuplers var būt apmierināts, jo, neskatoties uz daudzajiem savainojumiem, komanda spēj rādīt saturīgu spēli.

"Spēlē dominēja pretuzbrukumu hokejs," pēc mača stāstīja Šuplers. "Abu komandu spēlētāji pieļāva lielu kļūdu skaitu, taču teicami darbojās abu vienību vārtsargi. Prieks, ka tomēr tikām pie uzvaras, jo spēlētāji ļoti centās. Ļoti nevēlējos, lai spēles liktenis tiktu izšķirts pēcspēles metienu sērijā."

Jautāts par situāciju "Dinamo" komandas vārtsargu pozīcijā, Šuplers steidzās paslavēt vienības trešo vārtu vīru. "Lūsiņš mani ļoti iepriecināja. Ar katru spēli viņš uzkrāj tik ļoti nepieciešamo pieredzi, taču viņam, protams, vēl daudz kas jāapgūst. Kas attiecas uz Holtu, rīt viņš piedalīsies komandas treniņā, un tad arī būs skaidrs, vai viņš šogad spēs mums palīdzēt," pastāstīja Šuplers.

Savukārt "Jugra" komandas otrais treneris Nikolajs Solovjovs slavēja Latvijas līdzjutējus, atzīmējot arī Masaļska veiksmīgo sniegumu. "Šī bija interesanta spēle abu komandu izpildījumā. Pretenziju pret manas vienības spēlētājiem man nav, jo pagarinājumā mums vienkārši nepaveicās. Jau otro spēli pēc kārtas lieliski nospēlē Masaļskis, kurš pelnīti tika atzīts par labāko spēlētāju mūsu vienības rindās šajā mačā. Tāpat prieks par latviešu līdzjutējiem, kuri ciemiņus allaž sagaida silti, radot lielisku atmosfēru," izteicās Solovjovs.

Kā ziņots, KHL Rietumu konferences kopvērtējumā pēc šīs spēles Rīgas "Dinamo" ar 54 punktiem 37 spēlēs pakāpās uz sesto vietu, tādu pašu punktu skaitu dalot arī ar Baltkrievijas komandu Minskas "Dinamo", bet "Jugra" ar 59 punktiem 37 cīņās atrodas sestajā pozīcijā Austrumu konferencē.

Pirmajā spēlē pēc pārtraukuma Rīgas "Dinamo" trešdien ar rezultātu 2:1 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto līgas līdervienību Maskavas "Dinamo", bet otrajā cīņā ar rezultātu 0:4 piekāpās Kazahstānas vienībai Astanas "Baris".

Jau vēstīts, ka arī iepriekšējā mačā piektdien "Dinamo" komandas vārtus sargāja Lūsiņš, kurš savā pirmajā pilnajā mačā KHL atvairīja 18 no 22 pretinieku metieniem.

Šogad Rīgas "Dinamo" komandai vairs nevarēs palīdzēt traumas guvušie komandas kapteinis Sandis Ozoliņš, Lauris Dārziņš, Oskars Cibuļskis, Gints Meija un Marks Hartigans, kas potītes traumu guva pēdējā spēlē pret "Baris" komandu.

Rīgas "Dinamo" arī nākamo spēli aizvadīs savā laukumā, kad otrdien uzņems Omskas "Avangard" vienību. Tā būs pēdējā Rīgas "Dinamo" spēle šogad.

LETA/Foto: LETA