Hokejs
2010. gada 29. decembris, 06:12

Latvijā notiks dīķu hokeja čempionāts "Red Bull Open Ice"

Jauns.lv

Latvijā janvārī un februārī notiks dīķu hokeja čempionāts "Red Bull Open Ice", kasjauns.lv informēja sacensību rīkotāji.

2011. gada janvāra beigās un februārī uz trīs Latvijas ūdenstilpnēm notiks dīķu hokeja čempionāts "Red Bull Open Ice". Pasākumu norises vietas tiks izvēlētas balsojumā, kurā ikviens var pieteikt savu iemīļoto hokeja spēles ūdenstilpni. "Red Bull Open Ice" katru gadu notiek vairākās pasaules valstīs, kas nav aizmirsušas hokeja sākotnējo izcelsmi un prieku visiem kopā padzenāt ripu zem klajas debess.

Iecerēts, ka komandas cīnīsies Rietumu, Austrumu un Rīgas divīzijās un katrs čempionāts notiks citā dīķī - tajā, kas uzvarēs balsošanā. Pasākumu norises datumi ir 29. janvāris, 12. un 19. februāris (pasākumu norises datums var tikt mainīts laika apstākļu dēļ). Balsojums "Red Bull" mājas lapā noslēgsies 5. janvārī un norises vietas tik paziņotas 15. janvārī. Čempionāta fināls paredzēts 19. vai 20. februārī uz tās pašas ūdenstilpnes, kur notiks Rīgas divīzijas atlase.

"Latvija ir hokeja lielvalsts un tas, ka Latvijas hokeja amatieri ir traki un aktīvi nevienam vairs nav jāpierāda - ledus hallēs noslogojums ir tāds, ka pirmie uz ledus nāk īsi pirms septiņiem no rīta, bet pēdējie halles pamet pēc vieniem naktī. Tiklīdz uz Latvijas ūdenskrātuvēm izveidojas ledus, tā tur parādās hokeja entuziasti, kuri visās Latvijas malu malās taisa savus hokeja laukumus, savāc komandas un organizē hokeja turnīrus. Latvijā sevi uz ledus grib pierādīt pilnīgi visi, kam kājās ir slidas un izpildīt Aleksandra Ņiživija meistarstiķus uz dīķiem mēģina daudzi, tādēļ "Red Bull Open Ice" beidzot būs iespēja ikvienam apliecināt sevi. Šis sporta čempionāts noteikti raksturo un atspoguļo sporta un sportiska dzīvesveida galveno moto - "veselā miesā - vesels gars" - jo īpaši - brīvā, svaigā un spirgtā gaisā. Ja labākie starp labākajiem hokeja hallēs jau ir zināmi vai vēl tiks noskaidroti, tad "Red Bull Open Ice" čempionu tituls savu īpašnieku gaida. Viss, kas jums ir jādara - jāpiedalās un jāizcīna tas!" aicina Armands Simsons, AS "Dinamo Riga" tehniskais direktors un "Red Bull Open Ice" pasākuma vadītājs.

"Lai nodrošinātu kvalitatīvu pasākumu, čempionāta sagatavošanā un norisē iesaistīsim pirmās palīdzības profesionāļus un citus atbildīgos dienestus. Taču, līdzīgi kā tas ir bijis ar iepriekšējiem trakajiem "Red Bull" pasākumiem Latvijā, domāju, ka "Red Bull Open Ice" būs neaizmirstams un jautrs piedzīvojums gan tiem, kas uzvilks slidas, gan tiem, kas nāks līdzi just vai vienkārši jautri pavadīt laiku," saka pasākuma producents Mārcis Gulbis (UNTITLED productions).

Neprofesionāliem spēlētājiem šis pasākums būs iespēja izbaudīt hokeja spēles garšu un iegūt galveno balvu – ceļojumu uz Zalcburgu, viesojoties Zalcburgas "Red Bull" hokeja komandas mājas mītnē, kā arī citas interesantas balvas no pasākuma atbalstītājiem.

Red Bull aicina: Meklē rokā slidas, piesaki savu komandu un iecienīto dīķi mājas lapā www.redbull.lv, balso un uzvarētāju dīķī notiks čempionāta atlases turnīrs. Katrā komandā jābūt četriem spēlētājiem + vienam rezervistam. Detalizētāku noteikumu aprakstu un papildus informāciju var atrast www.redbull.lv

kasjauns.lv