Citi sporta veidi

Bobslejistiem Melbārdim/Zīrupam otrā vieta Eiropas kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas bobsleja ekipāža Oskars Melbārdis/Raivis Zīrups trešdien izcīnīja otro vietu Eiropas kausa posma bobslejā divnieku sacensībās.

Bobslejistiem Melbārdim/Zīrupam otrā vieta Eiropas...

Latvijas ekipāža braucienos sasniedza attiecīgi otro un trešo rezultātu, divu braucienu summā par 0,05 sekundēm atpaliekot no uzvaru izcīnījušā Lielbritānijas sportista Džona Džeksona pilotētās ekipāžas.

Vēl viens Latvijas pilots Uģis Žaļims ar stūmēju Reini Rozīti braucienos uzrādīja devīto un 16. labāko rezultātu, kas summā deva 13.vietu. Žaļima ekipāža no Džonsona atpalika par 1,77 sekundēm.

Kopā sacensībās piedalījās 34 ekipāžas.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Melbārdis kā pilots debitēja Pasaules kausa izcīņā, divnieku sacensībās kopā ar Intaru Dambi izcīnot 17. vietu. Savukārt četrinieku sacensībās Melbārdis vēl nevarēja startēt, jo kā pilots nav veicis pietiekamu braucienu startu. Šī iemesla dēļ Melbārdis nepiedalīsies šajā nedēļas nogalē Vinterbergā paredzēta Pasaules kausa posmā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts, bet pēc tam plāno startēt tikai augstākā līmeņa sacensībās.

Jau vēstīts, ka Latvijas vadošais pilots Jānis Miņins pēc konflikta ar izlases vadību atstājis komandu un šosezon, visticamāk, vairs nestartēs.

Latvijas sportisti finansiālu iemeslu dēļ nestartēja pirmajos četros Pasaules kausa posmos, piedaloties Eiropas kausa sacensībās.

Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaru visās piecās notikušajās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus. Tomēr ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā.

Saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš un pagājušajā gadā otrais pilots Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009. gada Latvijas labākā sportista titulu.

LETA