Maskalānam/Dreiškenam septītā vieta Eiropas čempionātā bobslejā
Citi sporta veidi

Maskalānam/Dreiškenam septītā vieta Eiropas čempionātā bobslejā

Jauns.lv

Septīto vietu Pasaules kausa izcīņas bobslejā sestā posma divnieku sacensībās, kas vienlaicīgi bija arī Eiropas čempionāts, izcīnīja Latvijas pirmais pilots Edgars Maskalāns ar stūmēju Daumantu Dreiškenu.

Maskalānam/Dreiškenam septītā vieta Eiropas čempio...

Nauris Maskalāns, pateicoties Jāņa Miņina izslēgšanai no Latvijas izlases, ir kļuvis par valstsvienības pirmo pilotu.1
Nauris Maskalāns, pateicoties Jāņa Miņina izslēgšanai no Latvijas izlases, ir kļuvis par valstsvienības pirmo pilotu.1

Sacensībās uzvarēja un Eiropas čempiona godā tika iecelts Aleksandrs Zubkovs no Krievijas. Maskalāns divu braucienu summā Zubkovam zaudēja 0,64 sekundes.

Otrajā vietā 0,14 sekundes aiz uzvarētāja ierindojās Vācijas ekipāža ar Tomasu Floršucu pie pilota stūres, bet trešais bija vēl viens Vācijas pārstāvis Karls Angerers, kurš Zubkovam finišā piekāpās par 0,23 sekundēm.

Kā zināms, svētdien notiks arī četrinieku sacensības.

Kā zināms, otrs Latvijas pilots Oskars Melbārdis uz Vinterbergu nav devies, bet šobrīd atrodas Šveices pilsētā Sanktmoricā, kur piedalās Eiropas kausa posmā.

Komanda tika sadalīta, lai Melbārdis kā pilots aizvadītu nepieciešamo braucienu skaitu dažādās trasēs un kvalificētos Pasaules kausa četrinieku sacensībām.

Jau vēstīts, ka Melbārdis/Raivis Zīrups/Egīls Vanags/Jānis Strenga sestdien izcīnīja otro vietu Eiropas kausa posma bobslejā četrinieku sacensībās.

Jau vēstīts, ka Latvijas vadošais pilots Jānis Miņins pēc konflikta ar izlases vadību atstājis komandu un šosezon, visticamāk, vairs nestartēs. Latvijas sportisti finansiālu iemeslu dēļ nestartēja pirmajos četros Pasaules kausa posmos, piedaloties Eiropas kausa sacensībās.

Miņins pirmajos trijos šīs sezonas Eiropas kausa posmos izcīnīja uzvaru visās piecās notikušajās četrinieku sacensībās, bet ceturtajā posmā nepiedalījās, atgriežoties Latvijā. Šādi Miņins rīkojās, lai vēl pirms gadu mijas paspētu apmeklēt sponsorus. Tomēr ar Miņina rīcību nebija mierā Prūsis, kurš uzskatīja, ka vadošajam pilotam bija jāpiedalās arī pēdējā posmā.

Saspringtas attiecības Latvijas bobslejistu saimē bijušas arī iepriekš un pagājušajā gadā otrais pilots Maskalāns izteicās, ka Miņins nepelnīti saņēmis 2009.gada Latvijas labākā sportista titulu.

LETA/Foto: LETA