Hokejs
2011. gada 26. janvāris, 18:21

Krievijas izlases vārtsargs Nabokovs diskvalificēts no spēlēšanas NHL

Jauns.lv

Pazīstamajam krievu vārtsargam Jevgēņijam Nabokovam pēc negaidītās nokļūšanas NHL komandā Ņujorkas "Islanders" un atteikšanās spēlēt savu jauno darba devēju pakļautībā vismaz uz laiku liegts atgriezties NHL.

Kā ziņots, 35 gadus vecais vārtsargs pagājušās nedēļas beigās noslēdza viena gada līgumu par 750 000 dolāru (387 750 latu) ar Detroitas "Red Wings" komandu, tomēr pēc līgas noteikumiem viņš uzreiz pēc tam bija uz 24 stundām jāievieto neaizsargāto spēlētāju sarakstā. Šajā laikā jebkura komanda varēja spēlētāju iegūt par tādiem pašiem līguma nosacījumiem.

To izmantoja "Islanders" komanda, kurai pašlaik ir savainots vārtsargs Riks Dipjetro, bet Dveins Rolsons pagājušajā mēnesī tika aizmainīts uz Tampabejas "Lightning" komandu.

Nabokovs pēc šāda pavērsiena gan uzreiz paziņoja, ka neplāno pievienoties "Islanders" komandai, solot, ka viņš paliks mājās un cerēs uz vienības vadības pretimnākšanu, jo vārtsargs ļoti vēlas spēlēt "Red Wings" rindās. "Islanders" vadība gan izvēlējusies spert pretēju soli, līdz brīdim, kad vārtsargs izlems komandai pievienoties, viņu diskvalificējot un tādējādi liedzot atgriezties NHL citas komandas sastāvā.

Tiek ziņots, ka šādā statusā "Islanders" Nabokovu var noturēt arī visu nākamo sezonu.

NHL Rietumu konferences kopvērtējumā pašlaik "Red Wings" ieņem otro vietu un būs reāla pretendente cīņā par Stenlija kausu, bet "Islanders" atrodas Austrumu konferences priekšpēdējā, 14. pozīcijā.

"Red Wings" komanda meklēja papildinājumu vārtsarga pozīcijā, jo pamatvārtsargs Džimijs Hovards tikai pagājušajā nedēļā pilnībā atlaba no ceļgala traumas, bet Kriss Osgūds ārstē trūces savainojumu.

Zīmīgi, ka šis ir jau trešais gadījums šosezon, kad no KHL pārnākušus spēlētājus iegūst cita NHL komanda, nevis tā, ar kuru sākotnēji tika noslēgts līgums. Tā slovāku uzbrucēju Marku Svatošu no Sentluisas "Blues" komandas pārtvēra Nešvilas "Predators" vienība, bet Kails Velvūds no "Blues" pārgāja uz Sanhosē "Sharks" komandu.

Kā ziņots, 35 gadus vecais Nabokovs sezonu uzsāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Sanktpēterburgas SKA, bet pagājušā gada decembrī pēc abpusējas vienošanās pārtrauca līguma saistības. Šādu lēmumu vārtsargs pieņēma ģimenes apstākļu dēļ.

Nabakovu 1994. gada jaunos spēlētāju draftā devītajā kārtā izvēlējās Sanhosē "Sharks" komanda, kurā viņš pavadīja desmit sezonas. Savas karjeras laikā NHL Nabokovs vidēji mačā ielaidis 2,39 ripas, atvairot 91,2 procentus pretinieku metienu. Tāpat viņš 50 mačos savos vārtos nav ielaidis nevienu ripu.

Pagājušajā sezonā Nabokovs NHL aizvadīja 71 spēli, vidēji mačā ielaižot 2,43 ripas. Viņš atvairīja 92,2 pretinieku metienus un trīs mačos palika nepārspēts.

Pēc aizvadītās sezonas neviens NHL klubs viņam nepiedāvāja līgumu, tāpēc vārtsargs panāca vienošanas ar SKA uz četriem gadiem par 24 miljoniem dolāru (14,3 miljoniem latu).

LETA