Martins Dukurs uzvar un triumfē Pasaules kausa kopvērtējumā
Citi sporta veidi

Martins Dukurs uzvar un triumfē Pasaules kausa kopvērtējumā

Jauns.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien triumfēja Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā, kas risinājās Sanktmoricas trasē Šveicē, tiekot pie trešā panākuma šosezon.

Martins Dukurs uzvar un triumfē Pasaules kausa kop...
Martins Dukurs arī šosezon turpina dominēt pasaules kausā skeletonā
Martins Dukurs arī šosezon turpina dominēt pasaules kausā skeletonā

Pēc pirmā brauciena Martins Dukurs atradās otrajā vietā, bet pirmais bija Vācijas sportists Franks Rommels, kuram latvietis zaudēja tikai 0,05 sekundes. Tikmēr Martina brālis Tomass Dukurs pēc pirmā brauciena atradās piektajā vietā.

Otrajā braucienā Martins Dukurs uzrādīja pārliecinošu labāko laiku, ar uzviju atspēlējot pirmajā braucienā iekrāto deficītu un divu braucienu summā ar laiku divas minūtes un 16,54 sekundes savu tuvāko sekotāju Rommelu apsteidzot par 0,35 sekundēm.

Tikmēr Tomass Dukurs otro braucienu aizvadīja nesekmīgi, divu braucienu summā uzrādot laiku divas minūtes un 18,02 sekundes, kas latvietim atvēlēja septīto vietu. No sava brāļa Tomass Dukurs atpalika par 1,48 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Jaunzēlandes sportists Bens Sendfords, kurš uzvarētājam zaudēja 0,80 sekundes.

Pasaules kausa ieguvējs un pēdējo divu gadu Eiropas čempions, kā arī Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts Martins Dukurs tādējādi šosezon uz goda pjedestāla kāpis sešos no septiņiem posmiem.

Tādējādi pirms sezonas pēdējā Pasaules kausa izcīņas posma Martins Dukurs kopvērtējumā iekrājis 1494 punktus, kas viņam atvēl pārliecinošu pirmo vietu. Tuvākais latvieša sekotāja vācietis Sandro Štīlike ticis pie 1266 punktiem, kas nozīmē, ka pirms pēdējā posma Martins Dukurs saviem konkurentiem ir kļuvis neaizsniedzams, otro gadu pēc kārtas triumfējot Pasaules kausa izcīņā. Par uzvaru Pasaules kaus izcīņas posmā sportists saņem 225 kopvērtējuma punktus. Trešais ar 1218 punktiem ir Rommels, bet Tomass Dukurs ar 1032 punktiem joprojām ieņem devīto vietu.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā Martins Dukurs uzvarēja Pasaules kausa sestajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts.

Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi - pirmie četri līdz gadu mijai risinājās Ziemeļamerikā, bet nākamie četri notiek Eiropā. Savukārt pasaules čempionāts skeletonā vīriešiem 24. un 25 .februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē, trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

Kā ziņots, gadu mijā Martins Dukurs tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko sportistu, bet viņa tēvs Dainis Dukurs - par labāko treneri.


LETA/Foto: AFP