Bārtuļa konkurents Volkers izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā
Hokejs

Bārtuļa konkurents Volkers izlikts neaizsargāto spēlētāju sarakstā

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Filadelfijas "Flyers", kurā spēlē latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, spēlētājs un Bārtuļa konkurents Mets Volkers ievietots neaizsargāto spēlētāju sarakstā.

Bārtuļa konkurents Volkers izlikts neaizsargāto sp...
Pieredzējušā Meta Volkera dienas NHL līdervienībā ir skaitītas.
Pieredzējušā Meta Volkera dienas NHL līdervienībā ir skaitītas.

Noprotams, ka šādi "Flyers" kluba vadība lūko samazināt komandas kopējās algu izmaksas, jo Volkers, kurš pēdējā laikā bija kļuvis par vienības septīto aizsargu, gadā pelna 1,7 miljonus ASV dolāru (869 244 latus). Tagad viņa pakalpojumus var nodrošināt jebkurš NHL klubs.

Ja neviena komanda nevēlēsies aizsargam piedāvāt līgumu, Volkers tiks nosūtīts uz "Flyers" vienības fārmklubu Adirondakas "Phantoms", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL)

Kā ziņots, šosezon Bārtulis devies laukumā 12 "Flyers" komandas spēlēs, negūstot rezultativitātes punktus un izpelnoties negatīvu lietderības koeficientu -4, bet janvāra vidū viņa vietu komandā ieņēma 30 gadus vecais Volkers.

Aizvadījis komandā četras spēles, Volkers vietu vienības pieteikumā atdeva "Flyers" komandas pieredzējušajam aizsargam Krisam Prongeram, kurš sastāvā atgriezās pēc 13 spēļu izlaišanas.

Tādējādi secināms, ka pēc Volkera iekļaušanas neaizsargāto spēlētāju sarakstā Bārtulis šobrīd ieņem vienības septītā aizsarga vietu, kas nozīmē, ka pieteikumā latvietis tiks tikai sastāva rotācijas vai aizsargu savainojumu gadījumā.

Kā ziņots, NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Flyers" ar 71 punktu 50 spēlēs ieņem pirmo vietu, saglabājot arī visas līgas kopvērtējuma līderpozīciju.

LETA/Foto: AFP