HK "Rīga" piektā uzvara pēc kārtas

HK "Rīga" piektā uzvara pēc kārtas

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga" sestdien Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 3:1 (2:0, 1:0, 0:1) uzvarēja Tjumeņas "Gazovik", izcīnot piekto uzvaru pēc kārtas.

HK "Rīga" piektā uzvara pēc kārtas...
Roberts Bukarts pēdējās spēlēs apliecina, ka ir neapšaubāms HK "Rīga" uzbrukuma līderis.
Roberts Bukarts pēdējās spēlēs apliecina, ka ir neapšaubāms HK "Rīga" uzbrukuma līderis.

Šajā mačā laukuma saimnieku labā pirmajā trešdaļā ar precīziem raidījumiem izcēlās Juris Upītis (vairākumā) un Roberts Bukarts, bet otrajā trešdaļā pārsvaru palielināja Raimonds Upenieks.

Tikmēr "Gazovik" komandas labā mača izskaņā izcēlās Romāns Sidorovs.

Jāatzīmē, ka pēc trešajiem ielaistajiem vārtiem "Gazovik" treneru korpuss veica vārtsarga maiņu, Aleksandra Homutova vietā laukumā sūtot Andreju Simorozu.

Pēc ļoti korekti aizvadītām pirmajām divām spēles trešdaļām, kurās "Rīga" nopelnīja tikai četras soda minūtes, bet viesi uz noraidīto soliņa devās vienu reizi, noslēdzošajās mača desmit minūtēs uz laukuma valdīja daudz agresīvāks hokejs, kā rezultātā "Gazovik" komanda prata samazināt trīs vārtu deficītu, tomēr šoreiz rīdzinieki uzvaru pamatlaikā no savām rokām neizlaida.

"Rīga" un "Gazovik" komandas savā starpā tikās pirmo reizi.

Kā ziņots, iepriekšējā mačā Latvijas komanda ceturtdien savā laukumā ar rezultātu 3:2 pēcspēles metienu sērijā pieveica spēcīgo Jekaterinburgas "Avto" vienību, tiekot pie ceturtā panākuma pēc kārtas.

Šajā mačā "Rīga" hokejisti vēl trešajā trešdaļā atradās vadībā ar 2:0, tomēr kārtējo reizi nespēja noturēt vairāku vārtu pārsvaru. Kā ziņots, visneveiksmīgākā spēle, esot vadībā, "Rīga" komandai bija mēneša vidū, kad tā nenosargāja piecu vārtu pārsvaru un ar 5:7 piekāpās Ņižņekamskas "Reaktor" vienībai. Tikmēr "Gazovik" hokejisti iepriekšējā mačā ar 1:2 piekāpās Latvijas uzbrucēja Aleksandra Kerča juniora pārstāvētajai Minskas "Junostj" komandai, bet kopumā tā septiņās šī gada spēlēs tikusi tikai pie divām uzvarām.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā patlaban "Rīga" ar 75 punktiem 42 spēlēs atkal ieņem pirmo vietu, bet tāds pats punktu skaits ir arī Voskresenskas "Himik" komandai, kas aizvadījusi par trīs spēlēm mazāk. Savukārt "Gazovik" komanda ar 68 punktiem 39 spēlēs ieņem ceturto vietu Austrumu konferences Urālu-Sibīrijas divīzijā.

Pēc šīs spēles Latvijas klubs dosies trīs izbraukuma cīņu tūrē, bet pēc tās aizvadīs septiņus mačus savā laukumā. Savukārt pēdējās četras MHL regulārā čempionāta spēles "Rīgas" komanda aizvadīs izbraukumā.

Pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras spēcīgākās divīzijas komandas.


LETA/Foto: LETA