Skeletonistiem Dukuriem dubultuzvara pēdējā Pasaules kausa posmā
Citi sporta veidi

Skeletonistiem Dukuriem dubultuzvara pēdējā Pasaules kausa posmā

Jauns.lv

Latvijas skeletonisti Martins un Tomass Dukuri ceturtdien izcīnīja dubultuzvaru Čezānas trasē Itālijā notikušajā Pasaules kausa izcīņas pēdējā, astotajā posmā.

Skeletonistiem Dukuriem dubultuzvara pēdējā Pasaul...

Brāļiem Dukuriem pirmo reizi karjerā izdevās kopā uzkāpt uz pasaules kausa posmu pjedestāla un uzreiz uz abiem augstākajiem pakāpieniem.
Brāļiem Dukuriem pirmo reizi karjerā izdevās kopā uzkāpt uz pasaules kausa posmu pjedestāla un uzreiz uz abiem augstākajiem pakāpieniem.

Martins Dukurs fantastiski veica jau pirmo braucienu, sasniedzot rezultātu 56,39 sekundes un otrajā vietā esošo vecāko brāli apsteidzot par 0,60 sekundēm.

Otrajā braucienā Tomass Dukurs uzrādīja ceturto rezultātu, kas ļāva saglabāt otro vietu, bet Martins Dukurs arī tajā sasniedza labāko rezultātu, summā apsteidzot savu brāli par 1,21 sekundi. Savukārt trešo vietu izcīnīja vācietis Sandro Štīlike, kurš M. Dukuram zaudēja 1,26 sekundes.

Šis kļuva par ceturto posmu pēc kārtas, kurā Martins Dukurs uzvarējis.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins Dukurs tika pie 1719 punktiem un otrajā vietā palikušo Štīliki apsteidza par 253 punktiem. Savukārt trešais palika vēl viens Vācijas sportists Franks Rommels, kurš izcīnīja 1410 punktus. Tikmēr Tomass Dukurs šosezon uz goda pjedestāla kāpa tikai šajā, pēdējā posmā un ar 1242 punktiem kopvērtējumā ieņēma astoto vietu.

Kā ziņots, pagājušā gada Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts Martins Dukurs šogad arī otro gadu pēc kārtas triumfēja Eiropas čempionātā.

Vankūveras olimpisko spēļu sudraba godalgas laureāts šosezon uz goda pjedestāla kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas viņam jau pirms šī posma deva uzvaru kopvērtējumā. Turpinājumā vēl tiks aizvadīts pasaules čempionāts, kas 24. un 25. februārī risināsies Vācijā, Kēnigzē trasē, kurā Martins Dukurs pagājušajā sezonā izcīnīja uzvaru.

Kā ziņots, gadu mijā Martins Dukurs tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko sportistu, bet viņa tēvs Dainis Dukurs - par labāko treneri.

LETA/Foto: AFP