Bukartam divi vārti, HK "Rīga" septītā uzvara pēc kārtas

Bukartam divi vārti, HK "Rīga" septītā uzvara pēc kārtas

Jauns.lv

Septīto uzvaru pēc kārtas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) turnīra regulārā čempionāta spēlē piektdien izcīnīja Rīgas "Dinamo" jauniešu komanda "Rīga", kas ar 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) izbraukumā apspēlēja Čehovas "Ruskije vitjazi".

Bukartam divi vārti, HK "Rīga" septītā uzvara pēc ...

Savu kārtējo veiksmīgo spēli HK "Rīga" sastāvā aizvadīja Roberts Bukarts.
Savu kārtējo veiksmīgo spēli HK "Rīga" sastāvā aizvadīja Roberts Bukarts.

Pēc otrās trešdaļas Latvijas klubs bija vadībā ar 2:0, bet trešās trešdaļas sākumā laukuma saimnieki vienus vārtus atguva. Mača 54.minūtē Bukarts atjaunoja divu vārtu pārsvaru, taču 70 sekundes līdz pamatlaika beigām "Ruskije vitjazi" realizēja skaitlisko vairākumu un pietuvojās līdz 2:3. Pēc gūtajiem vārtiem mājinieki vārtsargu nomainīja pret sesto laukuma spēlētāju, tomēr atspēlēties viņiem neizdevās.

Šī abām komandām bija otrā savstarpējā tikšanās reize šosezon. Pirmajā cīņā septembra nogalē Rīgā laukuma saimnieki izcīnīja savu rekorduzvaru, sagraujot pretiniekus ar 13:4.

Šis mačs "Rīgas" hokejistiem bija otrais trīs izbraukuma spēļu sērijā. Pirmajā cīņā Latvijas klubs ar 2:0 pieveica Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienību. Tagad Latvijas klubs dosies uz tālo Habarovsku, kur pirmdienas rītā pēc Latvijas laika spēlēs ar vietējo "Amurskije tigri" vienību.

Tā kā KHL čempionātā sācies divas nedēļas ilgs pārtraukums, šajā izbraukumā ar "Rīga" komandu devušies arī Bukarts, Vitālijs Karamnovs un Ainārs Podziņš. Karamnovs mačā ar "Ruskije vitjazi" izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka Bukarts izsaukts arī uz Latvijas izlasi, kura jau nākamajā trešdienā dosies uz Eiropas Izaicinājuma turnīru Norvēģijas galvaspilsētā Oslo.

MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā pēc piektdienas mača "Rīga" ar 81 punktu 44 spēlēs saglabāja pirmo vietu. Trīs punkti mazāk ir otrajā vietā esošajai Jaroslavļas "Loko" komandai, kas aizvadījusi par spēli vairāk. Savukārt pa 75 punktiem izcīnījušas Čerepovecas "Almaz" un Voskresenskas "Himik", kas gan aizvadījusi tikai 41 maču.

Savukārt "Ruskije vitjazi" ar 51 punktu 45 spēlēs atrodas pēdējā, septītajā, vietā Rietumu konferences Centra divīzijā.

Pēc šī izbraukuma nākamās septiņas MHL regulārā čempionāta spēles "Rīga" komanda aizvadīs savā laukumā, bet tad pēdējās četras regulārā čempionāta cīņas aizvadīs izbraukumā ar abiem Sanktpēterburgas klubiem.

Pēc 56 regulārā čempionāta spēlēm izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras spēcīgākās divīzijas komandas.

LETA/Foto: LETA