Latvijas basketbola talants Timma dodas pārbaudīties Eirolīgas klubā
Basketbols
2011. gada 8. februāris, 19:24

Latvijas basketbola talants Timma dodas pārbaudīties Eirolīgas klubā

Jauns.lv

Viens no pagājušā gada Latvijas U-18 basketbola izlases līderiem Jānis Timma otrdien devies atrādīties uz Vācijas komandu Bambergas "Brose Baskets", kas šosezon spēlēja arī ULEB Eirolīgas turnīrā.

Kā apstiprināja Timmas pārstāvētās "Barons" komandas izpilddirektors Jānis Pormalis, pārbaude ilgs līdz svētdienai. Daudz sīkāk gan Pormalis par pārbaudi nav informēts, sakot, ka par to rūpējas Timmas pārstāvētā basketbola attīstības aģentūra (BAA) "Rīga".

Paredzams, ka, neskatoties uz pārbaudes rezultātiem, Timma tāpat paliks Latvijā līdz sezonas beigām.

Šosezon Timma "Barons" komandas sastāvā LBL pirmās divīzijas turnīrā laukumā devies 14 mačos, vidēji spēlējot 15 minūtes, kuru laikā guvis 3,4 punktus un izcīnījis 2,1 atlēkušo bumbu. Savukārt LBL otrajā divīzijā "BAA Rīga" vienībā Timma sešās spēlēs vidēji laukumā bijis 31 minūti, kuru laikā guvis 17,2 punktus, izcīnījis 7,7 atlēkušās bumbas, izpildījis 2,7 rezultatīvas piespēles.

Kā ziņots, cits BAA "Rīga" klients Dāvis Bertāns novembrī pēc 18.dzimšanas dienas nosvinēšanas pameta "Barons" komandu un pievienojās citai ULEB Eirolīgas komandai Ļubļanas "Union Olimpija", tomēr brīvlaišanas vēstuli "Barons" komanda izsniedza tikai divus mēnešus vēlāk, bet tāpat joprojām Bertāns vēl nav piedalījies nevienā "Union Olimpija" vai tās fārmkluba Škofja Lokas "LTHcast Mercator" spēlē.

LETA