Basketbols
2011. gada 9. februāris, 02:09

"Valmiera" sagrauj Latvijas čempionus "Baronu"

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas spēlē otrdien "Valmiera" komanda ar rezultātu 88:62 (22:17, 22:5, 24:21, 20:19) izbraukumā sagrāva pagājušās sezonas čempionvienību "Barons".

Jau no paša mača sākuma "Valmiera" basketbolisti pārņēma drošu pārsvaru, neatstājot pretiniekiem cerības uz panākumu.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija Pāvels Veselovs, bet ar 15 punktiem izcēlās Raimonds Gabrāns.  Savukārt "Barons" vienībā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Raimonds Feldmanis.

Šajā mačā "Barons" komandai nepalīdzēja Jānis Timma, kurš devies uz pārbaudi Vācijas komandā Bambergas "Brose Baskets", kas šosezon spēlēja arī ULEB Eirolīgas turnīrā.

Spēle sākās ar nelielu nokavēšanos, jo pirms cīņas sākuma Saulkrastu sporta kompleksā spēcīgā vēja dēļ pazuda apgaismojums.

Pēc neveiksmīgā sezonas sākuma "Barons" basketbolisti zaudējuma rūgtumu nebija izjutuši jau septiņās spēlēs pēc kārtas, bet "Valmiera" pēc galvenā trenera nomaiņas tagad uzvarējusi trijās līdz šim aizvadītajās LBL spēlēs.  Abām komandām šī bija trešā savstarpējā spēle šosezon - novembrī Valmierā mājinieki uzvarēja ar 77:72, bet janvārī arī Valmierā "Barons" revanšējās ar 71:65.

LBL pirmās divīzijas kopvērtējumā pēc šī mača "Barons" ar 12 uzvarām 20 spēlēs saglabāja ceturto vietu, bet "Valmiera" ar deviņiem panākumiem 16 mačos pašlaik atrodas piektajā pozīcijā.

Kā ziņots, LBL regulārajā čempionātā tiks aizvadīti četri apļi, katrai komandai izspēlējot pa 28 spēlēm. Pēc tam sešas labākās vienības izslēgšanas turnīrā turpinās cīnīties par medaļām.

LETA