Oskars Bārtulis atgriezīsies Filadelfijas „Flyers” pamatsastāvā
Hokejs

Oskars Bārtulis atgriezīsies Filadelfijas „Flyers” pamatsastāvā

Jauns.lv

Latviešu aizsargs Oskars Bārtulis jau nākamajā spēlē atgriezīsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Filadelfijas "Flyers" pamatsastāvā.

Oskars Bārtulis atgriezīsies Filadelfijas „Flyers”...
Latvijas hokeja izlases aizsragam Oskaram Bārtulim ir radusies iespēja vēlreiz apliecināt savu piederību pasaules spēcīgākajai hokeja līgai NHL.
Latvijas hokeja izlases aizsragam Oskaram Bārtulim ir radusies iespēja vēlreiz apliecināt savu piederību pasaules spēcīgākajai hokeja līgai NHL.

Līdz šim Bārtulis bija "Flyers" septītais aizsargs un laukumā nedevās pēdējās 17 komandas spēlēs. Iespēja Bārtulim radās, jo svētdienas spēlē pret Ņujorkas "Rangers" komandu kreisā ceļgala traumu guva 39 gadus vecais aizsargs Šons O'Donels, kurš laukumā nevarēs doties 10-14 dienas.

"Flyers" ģenerālmenedžeris Pols Holmgrens pirmdien atzina, ka O'Donela vietu ieņems Bārtulis, jo šobrīd "Flyers" fārmklubā nav spēlētāju, kas uzreiz varētu iekļauties lielās komandas spēlē.

Arī "Flyers" galvenais treneris Pīters Laviolets izteicās, ka latviešu aizsargs treniņos smagi strādā, tāpēc ir pelnījis ieņemt O'Donela vietu.

"Šādā situācijā esmu bijis jau vairākas reizes, tāpēc zinu, ko sagaidīt un kas man ir jādara, lai spēlētu vēl labāk," pastāstīja Bārtulis. "Kad O'Donels guva traumu, bija grūti skatīties, kā komanda spēlē ar pieciem aizsargiem. Un šādās situācijās tu pats vēlies doties laukumā un palīdzēt komandai."

Šosezon Bārtulis "Flyers" komandas sastāvā aizvadījis 12 spēles, laukumā vidēji pavadot 13 minūtes un 33 sekundes. Latviešu aizsargs šajos mačos ir nopelnījis četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -4. Iepriekš Bārtulis spēlēja savainotā Krisa Prongera vietā. Zīmīgi, ka toreiz latviešu aizsargs spēlēja vienā pārī tieši ar O'Donelu. Savukārt šoreiz Bārtulim būs jauns maiņas partneris - Andrejs Mezarošs.

Bārtulis atzina, ka viņš īpaši neuztraucas par to, ar ko kopā spēlēt. "Kad kādu laiku neesi spēlējis, domāju, ka nav lielas atšķirības, ar ko kopā spēlēt. Tu vienkārši vēlies doties laukumā un centies sevi parādīt no vislabākās puses," izteicās Bārtulis.

Atbalstu Bārtulim izteica arī aizsargs Breidons Koburns. "Mēs esam pārliecināti par Oskaru. Viņš ir labs spēlētājs, un esmu pārliecināts, ka viņš ir gatavs doties laukumā."

Nākamo maču "Flyers" komanda aizvadīs naktī uz trešdienu pēc Latvijas laika, kad savā laukumā uzņems Fīniksas "Coyotes".

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā pagājušās sezonas Stenlija kausa fināliste "Flyers" ar 83 punktiem 59 spēlēs šobrīd ieņem pirmo vietu.

LETA/Foto: AFP/LETA