Citi sporta veidi
2011. gada 23. marts, 23:28

Alberto Kontadors pārņem Gata Smukuļa līdera krekliņu Katalonijas velobraucienā

Jauns.lv

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis, kurš pārstāv "HTC-Highroad" komandu, trešdien zaudēja kopvērtējuma līderpozīciju pēc prestižā Katalonijas daudzdienu velobrauciena trešā posma.

Par jauno kopvērtējuma līderi kļuva trīskārtējais prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" čempions spānis Alberto Kontadors ("Saxo Bank Sungard"), kurš uzvarēja 183 kilometrus garajā trešajā posmā, kurā sportistiem bija jāpārvar divi stāvi kāpumi.

Slavenais spānis finišēja pēc četrām stundām, 45 minūtēm un 31 sekundes, par 23 sekundēm apsteidzot Itālijas sportistu Mikēli Skarponi ("Lampre-ISD") un amerikāni Leviju Leifeimeru ("RadioShack").

Tikmēr Smukulis Kontadoram zaudēja gandrīz 17 minūtes, finišējot 129. vietā.

Kopvērtējumā pēc trešā posma Latvijas riteņbraucējs atkrita uz 93. pozīciju, līderim gaKontadoram zaudējot 16 minūtes un 27 sekundes.

"Kalnu karaļa" ieskaitē Smukulis atkrita uz sesto vietu, labākā sprintera vērtējumā viņš tagad ir ceturtais, bet "HTC-Highroad" vienība ieņem 19. vietu komandu ieskaitē.

Kā ziņots, savas līdzšinējās karjeras lielāko panākumu Smukulis izcīnīja pirmdien, kad uzvarēja Katalonijas velobrauciena pirmajā posmā, tuvākos sekotājus apsteidzot par 28 sekundēm. Savukārt otrajā posmā otrdien Smukulis finišēja 85. vietā, saglabājot kopvērtējuma līderpozīciju arī pēc otrā posma.

"Pro Tour" kategorijas velobraucienā kopā tiks veikti septiņi posmi, un tas noslēgsies 27. martā. Sacensībās būs tikai daži posmi, kas piemēroti sprinteriem, bet lielākā daļa distances tiks aizvadīta kalnos.

LETA