Hokejs
2011. gada 11. aprīlis, 02:17

Šveices hokeja izlase vēlreiz pieveic Krieviju

Jauns.lv

Eiropas Hokeja izaicinājuma (EHC) turnīra turnīra spēlē hokejā svētdien Šveices izlase ar rezultātu 5:4 (1:1, 1:1, 2:2, 1:0) pagarinājumā pārspēja Krieviju.

Uzvaras vārtus cīņas 65. minūtē guva Raiens Gardners, kurš pirms tam nedaudz vairāk nekā trīs minūtes pirms pamatlaika beigām bija arī panācis izlīdzinājumu 4:4.

Vēl pa vieniem vārtiem uzvarētājiem guva Martins Pliss, Tibo Monē un Kevins Lečners.

Savukārt Krievijas izlasē pa reizei precīzi bija Jakovs Rilovs, Artēmijs Panarins, Deniss Paršins un Vadims Šipačovs.

Pēc šīs cīņas EHC turnīrā visas 12 komandas aizvadījušas pa četrām spēlēm. Pa 12 punktiem izcīnījušas Somijas un Zviedrijas izlases, trešā ar desmit punktiem ir Čehija, bet Šveice ar deviņiem punktiem atrodas ceturtajā vietā. Tikmēr bez punktiem cīnās Latvijas un Austrijas izlases, bet tām tuvākās konkurentes ir Krievija un Norvēģija, kas izcīnījušas pa trijiem punktiem.

Kā ziņots, pēdējās divās EHC spēlēs Latvijas izlase 13. un 14. aprīlī izbraukumā tiksies tieši ar Austriju. EHC turnīrs iekļauts paplašinātajā Eirotūres sistēmā, kuras izmaiņas tika apstiprinātas pagājušā gada maijā pēc pasaules čempionāta Vācijā.

EHC turnīrā piedalās 12 Eiropas komandas pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) 2010. gada ranga. Komandai, kurai būs vismazāk punktu šajos mačos, aiznākamgad būs liegts piedalīties EHC spēlēs.

Kā ziņots, izlases gatavojas no 29. aprīļa līdz 15. maijam Slovākijā paredzētajam pasaules čempionātam.

LETA