Portāls: Kārlis Skrastiņš nespēlēs pasaules čempionātā
Hokejs

Portāls: Kārlis Skrastiņš nespēlēs pasaules čempionātā

Jauns.lv

Trīsdesmit sešus gadus vecais Dalasas „Stars” un Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš pirms pāris dienām intervijā portālam telegraf.lv atzina, ka vienīgā iespēja šogad spēlēt hokeja pasaules čempionātā ir viņa komandas iekļūšana NHL izslēgšanas spēles.

Portāls: Kārlis Skrastiņš nespēlēs pasaules čempio...
Acīmredzot vienīgo NHL regulāri spēlējošo latvieti mēs šogad pasaules čempionātā neredzēsim.
Acīmredzot vienīgo NHL regulāri spēlējošo latvieti mēs šogad pasaules čempionātā neredzēsim.

„Ideāla situācija būtu, ja Dalasa iekļūst izslēgšanas spēlēs, nospēlē Stenlija kausā vienu vai vairāk kārtas, un, līdzko mēs izstājamies, es lidoju uz Eiropu, uz pasaules čempionātu,” telegraf.lv paskaidroja pats Skrastiņš

Kā zināms, Kārļa Skrastiņa pārstāvētā Dalasas „Stars” NHL regulārās sezonas pēdējā spēlē piekāpās Minesotas „Wild”, nespējot iekļūt Stenlija kausa izcīņā. Latvijas hokeja „dzelzs vīrs” bija paredzējis arī šādu notikumu gaitu. „Man vairs nav 20 vai 25 gadi. Ir sakrājušās veselības problēmas, dažādas mikrotraumas. Mugura sāp, ar kaklu arī problēmas. Vismaz nedēļa pēc sezonas tiek veltīta, lai savestu kārtībā veselību, bet pēc tam visi brauc atpūsties. Es jau runāju ar valstsvienības ģenerālmenedžeri Sandi Ozoliņu, paskaidroju viņam situāciju. Viņš man apsolīja, ka ar apdrošināšanu problēmu nebūs, bet problēma nav tikai tā. Vasarā man beidzas līgums, gribas vēl uzspēlēt NHL. Kur es spēlēšu nākamsezon, pagaidām vēl nav skaidrs. Tāpēc man ir liels risks spēlēt Slovākijā. Papildus arī ģimene. Ja neizdosies palikt NHL un nāksies pārcelties uz KHL, tas radīs vēl dažādas sadzīviskas problēmas. Šā lēmuma pieņemšanai ir vajadzīgs laiks,” skaidroja Kārlis Skrastiņš.

Kā zināms, noguruma dēļ no dalības pasaules čempionātā šogad ir atteicies centra uzbrucējs Jānis Sprukts, pēc sarunas ar izlases ģenerālmenedžeri Ozoliņu no dalības pasaules čempionātā atteicies arī aizsargs Rodrigo Laviņš, savainojumu dēļ no valstsvienības sastāva izkrituši ir aizsargi Guntis Galviņš, Oskars Bārtulis, Aleksandrs Jerofejevs un, visticamāk, arī vārtsargs Edgars Lūsiņš. Pašlaik ar savainojumiem problēmas ir arī uzbrucējiem Mārtiņam Karsumam, Laurim Dārziņam, Sergejam Pečuram un aizsargiem Oskaram Cibuļskim un Mārim Jasam, kuru iespējas atveseļoties līdz pasaules čempionātam pagaidām nav skaidras.

kasjauns.lv/Foto: EPA/LETA