Hokejs
2011. gada 14. aprīlis, 07:53

Sieviešu hokeja izlase pasaules čempionātu sāk ar sāpīgu zaudējumu

Jauns.lv

Latvijas sieviešu hokeja izlase trešdien Ravensburgā ar 1:2 zaudēja mājiniecēm vācietēm savā pirmajā spēlē 2011. gada pasaules čempionāta (PČ) 1. grupā.

Vārtus Latvijas komandas labā guva Iveta Koka, kad pirmajā trešdaļā izlīdzināja rezultātu panākot 1:1, liecina organizatoru informācija.

Ceturtdien Latvijai jāspēlē ar Ķīnu, kas iepriekšējā pasaules čempionātā izkrita no elites divīzijas, sestdien - ar Norvēģiju, svētdien - ar Austriju.

''Mūsu komandas uzdevums būtu noturēties šajā divīzijā. Komandā ir daudz jaunu spēlētāju, tādēļ nekādi augsti mērķi nav izvirzīti,'' pirms čempionāta sacīja Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans.

Latvijas sieviešu izlase spēlēja pirmajā divīzijā 2008. gada čempionātā, kas notika Ventspilī, bet tur palika pēdējā vietā, izkrītot uz otro divīziju, kurā uzvarēja 2009. gada čempionātā Itālijā.

Trešdienas pirmajā spēlē Ķīna ar 4:3 uzvarēja Austriju. Pēc pirmo divu kārtu spēlēm Vācijai ir seši punkti divās spēlēs, Norvēģijai trīs punkti vienā, Ķīnai trīs punkti divās spēlēs, bet Austrijai pēc divām spēlēm tāpat kā Latvijai pēc vienas, punktu nav.

PČ hokejā sievietēm 1. divīzijā:

* Latvija - Vācija 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Vārtus guva: Iveta Koka - Franciska Buša, Zuzanna Goca

BNS