Ņiživijs izlaidis pirmo izlases treniņu Bratislavā
Hokejs
2011. gada 28. aprīlis, 19:44

Ņiživijs izlaidis pirmo izlases treniņu Bratislavā

Jauns.lv

Latvijas hokeja izlases pirmajā treniņā Bratislavā ceturtdien nepiedalījās uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs, novēroja aģentūra LETA.

Viņa vietā kopā ar Herbertu Vasiļjevu un Mārtiņu Cipuli slidoja Kaspars Saulietis.

Ņiživijam ir angīna, tomēr ne ar strutām. Pagaidām vēl nav zināms, vai tas hokejistam liegs doties laukumā pirmajā čempionāta spēlē.

Tāpat slikta pašsajūta ir arī aizsargam Jānim Andersonam, bet vēl nav noskaidrots, kas viņam kaiš, pastāstīja izlases treneris Harijs Vītoliņš.

Pirmajā treniņā nepiedalījās arī Latvijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, kurš tikās ar citu izlašu vadītājiem.

Latvijas hokeja izlase no Rīgas izlidoja ceturtdienas rītā, sākotnēji dodoties uz Austriju. Savukārt pēc tam tā ar autobusu nokļuva Bratislavā.

Kā ziņots, piektdien Slovākijā sāksies 75. pasaules čempionāts, bet Latvijas izlase pirmo maču aizvadīs sestdien, kad spēkosies ar pagājušā gada spēcīgāko komandu Čehiju. Tāpat Latvijas izlase apakšgrupu turnīrā tiksies arī ar Somiju un Dāniju.

Latvijas izlases sastāvā dalībai šī gada pasaules čempionātā iekļauti 25 spēlētāji, kas tiks pieteikti pasaules čempionāta abiem apakšgrupu posmiem. No tiem 23 drīkstēs spēlēt pirmajā posmā, bet otrajā posmā drīkstēs papildus pieteikt vēl trīs hokejistus.

Noprotams, ka brīva vieta otrā posma spēlēm tiek taupīta uzbrucējam Kasparam Daugaviņam, kuram vēl turpinās izslēgšanas spēles Amerikas hokeja līgā (AHL).

Latvijas hokeja izlases sastāvs pasaules čempionātā:

vārtsargi - Edgars Masaļskis (Hantimansijskas "Jugra", Krievija), Mārtiņš Raitums (Atirau "Beibaris", Kazahstāna), Māris Jučers ("Liepājas metalurgs");

aizsargi - Georgijs Pujacs (Novosibirskas "Sibirj", Krievija), Oskars Cibuļskis, Jānis Andersons, Kristaps Sotnieks, Krišjānis Rēdlihs, Jēkabs Rēdlihs, Arvīds Reķis (visi - Rīgas "Dinamo"), Artūrs Kulda (Čikāgas "Wolves", AHL);

uzbrucēji - Mārtiņš Cipulis (Habarovskas "Amur", Krievija), Herberts Vasiļjevs (Krēfeldes "Pinguine", Vācija), Aleksandrs Ņiživijs, Miķelis Rēdlihs, Andris Džeriņš, Lauris Dārziņš, Juris Štāls, Roberts Bukarts, Ģirts Ankipāns, Gints Meija (visi - Rīgas "Dinamo"), Kaspars Saulietis, Armands Bērziņš (abi - Hāmēnlinnas HPK, Somija), Sergejs Pečura (Maskavas "Kriļja sovetov", Krievija), Ronalds Ķēniņš ("GCK Lions", Šveice).

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA