Hokeja federācijai nav informācijas par nākamā čempionāta grupu sadalījumu
Hokejs
2011. gada 17. maijs, 14:04

Hokeja federācijai nav informācijas par nākamā čempionāta grupu sadalījumu

Jauns.lv

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) rīcībā nav oficiāla apstiprinājuma par komandu sadalījumu grupās 2012. gada pasaules čempionātā (PČ), kas skaidrojams ar Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) galīgā lēmuma pieņemšanas aizkavēšanos, informēja LHF.

IIHF nevarēja uzreiz pēc svētdien Bratislavā notikušās PČ finālspēles paziņot grupu sastāvus, jo pēc pieņemtās sistēmas un ranga vienā grupā 2012. gada čempionātā būtu jāspēlē abām finālistēm Somijai un Zviedrijai, kas nākamajā gadā būs PČ rīkotājas. Tādēļ komandu sadalījumā bija jāveic korekcijas.

Pirmdien Krievijas laikraksts "Sovetskij sport", atsaucoties uz avotu IIHF, vēstīja, ka Helsinkos vienā grupā spēlēs Somijas, Kanādas, Čehijas, Vācijas, Norvēģijas, Latvijas, Dānijas un Itālijas izlases, bet otrā grupā Stokholmā sacentīsies Krievija, Zviedrija, Šveice, Slovākija, ASV, Baltkrievija, Kazahstāna un Francija. Pēc šāda varianta Krievijas izlase, kas rangā ir līdere, veidojot grupas, tika apmainīta ar rangā otrā vietā esošo Somiju.

Tomēr arī Krievijas Hokeja federācija otrdien paziņoja, ka šī ir tikai neoficiāla informācija un neatbilst patiesībai, aicinot gaidīt oficiālu paziņojumu no IIHF.

Nākamgad PČ pirmo reizi risināsies divās valstīs.

BNS/Foto: Ieva Čīka/LETA