Sieviešu basketbola izlase pagarinājumā izcīna pirmo uzvaru pārbaudes mačos
Basketbols
2011. gada 29. maijs, 19:26

Sieviešu basketbola izlase pagarinājumā izcīna pirmo uzvaru pārbaudes mačos

Jauns.lv

Latvijas sieviešu basketbola izlase svētdien pārbaudes turnīrā Čehijā, gatavojoties Eiropas čempionātam, ar rezultātu 60:59 (9:14, 16:24, 23:12, 6:4, 6:5) pagarinājumā pieveica Poliju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šī Latvijas izlasei bija pirmā uzvara līdz šim aizvadītajās sešās pārbaudes spēlēs šajā vasarā.

Maču Latvijas izlase kārtējo reizi uzsāka neveiksmīgi, pēc pirmās ceturtdaļas zaudējot ar 9:14, bet pēc puslaika ar 25:38. Pirmajā puslaikā vien Latvijas izlase pamanījās pieļaut 15 kļūdas. Daudz sekmīgāk latvietes spēlēja otrajā puslaikā, trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē panākot izlīdzinājumu 47:47. Ceturtā ceturtdaļa aizritēja ļoti mazrezultatīvā cīņā un desmit minūtēs abas komandas kopā guva tikai desmit punktus, bet pamatlaiks noslēdzās neizšķirti 54:54. Papildlaiks šoreiz tika spēlēts tikai trīs minūtes. Tajā nedaudz veiksmīgāka bija Latvija, tiekot pie pirmās uzvaras.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 19 gūtajiem punktiem bija Elīna Babkina, kura arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un pieļāva sešas kļūdas, bet ar 11 punktiem izcēlās Liene Jansone. Tikmēr Polijas izlasē 17 punktus guva Elžbeta Movlika.

Kā ziņots, pirmajā kārtā Latvijas izlase ar 69:71 piekāpās Krievijai, bet Čehija ar 48:51 piekāpās Polijai. Savukārt otrajā kārtā Latvija ar 64:77 zaudēja mājiniecēm, bet Krievija ar 74:66 uzvarēja polietes.

Turnīra kopvērtējumā Krievija tikusi pie divām uzvarām, bet Čehija, Polija un Latvija izcīnījušas pa vienai uzvarai. Pēdējā mačā svētdien Čehija spēkosies ar Krieviju.

Kā ziņots, izlases sastāvā iekļautas deviņas basketbolistes, kuras pagājušajā nedēļā spēlēja turnīrā Gilfordā (Lielbritānija), piedzīvojot trīs zaudējumus, kā arī jaunās - Anete Klintsone, Liene Priede un Kristīne Vītola. Zīmīgi, ka Priedei šī ir debija Latvijas izlases rindās.

Klintsone, Priede un Vītola Latvijas U-20 izlases rindās pērn izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā.

Tikmēr Rīgā individuālus treniņus turpina Ieva Krastiņa, Karlīne Nīmane un Ieva Veinberga, savukārt Zanei Eglītei un Santai Dreimanei turpinās rehabilitācija pēc savainojumiem. Jau vēstīts, ka kā pirmās divas no izlases otrdien atskaitītas tika Elīna Dillone un Lauma Reķe.

Jūnija sākumā izlasei būs divas spēles ar Lietuvas izlasi (4. jūnijā Panevēžā, 5. jūnijā Rīgā). No 9. līdz 11. jūnijam turnīrā Rīgā pretī būs Lielbritānijas un Slovākijas vienības. Polijā paredzētajā Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20. jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

Kā ziņots, Latvijas valstsvienībai atkal nepalīdzēs Anete Jēkabsone-Žogota, kura šovasar vēlas atpūsties no basketbola. Tāpat Eiropas čempionātā nespēlēs arī Aija Brumermane, kurai uzreiz pēc klubu sezonas tika veikta operācija.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs dalībai pārbaudes turnīrā Čehijā: Kristīne Kārkliņa, Elīna Babkina, Anete Klintsone, Gunta Baško, Liene Priede, Zane Jākobsone, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Kristīne Vītola, Liene Jansone un Zane Tamane.

Pārbaudes spēle:

Polija - Latvija 59:60 (14:9, 24:16, 12:23, 4:6, 5:6)

Latvija: Babkina 19, Jansone 11, Niedola 7, Tamane 6 +12AB, Kubliņa 6, Kārkliņa 6, Baško 5

AB - atlēkušās bumbas

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA