Novickis finālsērijā spēlēs ar kreisās rokas pirksta savainojumu
Basketbols
2011. gada 2. jūnijs, 18:01

Novickis finālsērijā spēlēs ar kreisās rokas pirksta savainojumu

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Dalasas "Mavericks" līderis Dirks Novickis piedalīsies finālsērijas otrajā spēlē, kaut arī viņš traumējis kreisās rokas vidējo pirkstu.

Savainojumu Novickis guva NBA finālsērijas pirmajā cīņā otrdien, kurā "Mavericks" ar 84:92 piekāpās Maiami "Heat". Mača noslēdzošajā ceturtdaļā viņš cīņā par bumbu ar pretinieku spēlētāju Krisu Bošu sastiepis pirksta cīpslu.

Pēc trešdienas treniņa "Mavericks" līderis teica, ka ar viņu viss ir kārtībā, jo savainojums nav rokai, ar kuru viņš izdara metienus.

"Nedomāju, ka tas man traucēs izdarīt metienus," teica vācietis Novickis. "Metiena laikā ar kreiso roku tikai pieturu bumbu. Nav tā, ka man jādara kaut kas traks. Iespējams, tas man traucēs driblēt, piespēlēt un noķert bumbu."

"Ar mani viss būs kārtībā. Neesmu uztraucies. Šis savainojums nesāp, tāpēc viss būs kārtībā," pārliecināts bija basketbolists.

Viņš stāstīja, ka epizodē, kurā guva traumu, viņš centās izraut bumbu no Boša rokām, taču sasita pirkstu un saņēma personisko piezīmi.

"Es viņam bumbu atņēmu tīri," stāstīja Novickis. Pēc tās situācijas runāju ar tiesnesi, bet tūlīt, kad biju izmetis divus soda metienus, pamanīju, ka pirksts ir saliecies."

"Pēc tam spēlēt bija neparasti. Pie komandas rezervistu soliņa ārstam parādīju roku, un viņš uzreiz saprata, kas noticis," turpināja vācietis.

Arī "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails nedomā, ka Novicka sniegums pasliktināsies.

"Dirks ir spēlējis ar daudzām traumām," teica treneris. "Tas ir viens no iemesliem, kāpēc viņš kļūs par leģendāru spēlētāju."

"Viņš nav spēlētājs, kurš sūkstās par šādām lietām," turpināja Kārlails. "Šādās situācijās ar šādām traumām ir jāspēlē."

Kā ziņots, NBA finālsērijā līdz četrām uzvarām "Heat" basketbolisti atrodas vadībā ar rezultātu 1-0. Otrā spēle notiks ceturtdien Maiami.

Abas komandas savā starpā tikās arī 2006.gada finālsērijā, kad ar 4-2 pārāka bija "Heat" vienība. Toreiz "Mavericks" uzvarēja pirmās divas spēles savā laukumā, bet pēc tam zaudēja četrās pēc kārtas.

LETA/Foto: AFP