Jānis Sprukts Rīgas "Dinamo" pelnīs 40 000 eiro mēnesī
2011. gada 7. jūnijā, 08:47

Jānis Sprukts Rīgas "Dinamo" pelnīs 40 000 eiro mēnesī

Jauns.lv

Latvijas hokeja centra uzbrucējs Jānis Sprukts Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubā Rīgas "Dinamo" mēnesī saņems 40 000 eiro (28 260 latu) lielu algu, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta žurnāls "Sporta Avīze".

Jānis Sprukts Rīgas "Dinamo" pelnīs 40 000 eiro mē...

Jāni Sprukts ir kļuvis par vienu no pelnošākajiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem.
Jāni Sprukts ir kļuvis par vienu no pelnošākajiem Rīgas "Dinamo" hokejistiem.

Kā zināms, maija beigās Sprukts un "Dinamo" parakstīja jaunu līgumu, savas līgumattiecības pagarinot vēl uz vienu gadu.

Iepriekš par Spruktu interesējās Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kā arī vairākas citas KHL vienības, bet viņš ar nevienu nav spējis vienoties.

Amerikāņu uzbrucēja Broka Trotera kontekstā tiek minēta alga 250 000 eiro (176 625 lati) sezonā.

Tiek vēstīts, ka pašlaik komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs komandu vēlas pastiprināt ar vēl vienu vai diviem uzbrucējiem. Interešu lokā ir arī kāds somu uzbrucējs, kurš esot tuvu līguma parakstīšanai ar "Dinamo".

Jau ziņots, ka Latvijas klubam, iespējams varētu pievienoties arī Latvijas uzbrucējs Roberts Jekimovs, kurš aizvadītajā sezonā spēlēja Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - čempionāta klubā "Jokipojat".

Tāpat Sējējs esot centies vienoties ar latviešu uzbrucēju Mārtiņu Cipuli, kuru neapmierinot minimālā piedāvātā alga - 75 000 eiro (52 987 lati) sezonā.

"Dinamo" tuvākajā laikā cer oficiāli parakstīt līgumus arī ar vārtsargu Māri Jučeru, aizsargu Rodrigo Laviņu, kā arī Krišjāni un Jēkabu Rēdlihiem. Lai arī oficiāls paziņojums par minēto aizsargu pakalpojumu nodrošināšanu nav izskanējis, viņi visi vienības mājaslapā internetā tiek minēti komandas sastāvā.

Jau vēstīts, ka starpsezonā "Dinamo" pagarināja līgumus ar vairākiem latviešu spēlētājiem - Arvīdu Reķi, Sandi Ozoliņu, Oskaru Cibuļski, Robertu Bukartu, Ģirtu Ankipānu un Andri Džeriņu. No ārzemju spēlētājiem nākamajā sezonā Latvijas komandu pārstāvēs arī Holts un Broks Troters, bet joprojām aktuāls ir jautājums par slovāku uzbrucēja Tomaša Surovija palikšanu komandā. Maijā "Dinamo" noslēdza līgumu ar 32 gadus veco zviedru centra uzbrucēju Frēdriku Vargu.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" galvenais treneris nākamajā sezonā būs soms Peka Rautakallio, kura palīgi arī nākamajā sezonā būs Artis Ābols un Viktors Ignatjevs.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA