Citi sporta veidi
2011. gada 12. jūnijs, 10:42

Neskatoties uz fanu protestiem, Kontadors piedalīsies "Tour de France"

Jauns.lv

Slavenais spānis Alberto Kontadors no "Saxo Bank Sungard" komandas sestdien apstiprinājis dalību šīgada prestižajā "Tour de France" velobraucienā, kurā lūkos aizstāvēt pagājušajā gadā izcīnīto titulu.

Iepriekš divas trešdaļas Francijas riteņbraukšanas fanu izteica vēlmi, lai Kontadors nepiedalās "Tour de France". Visticamāk, ka šāda francūžu nostāja pret Kontadoru ir saistīta ar viņa dopinga skandālu.

Tomēr sestdien Kontadors Madridē notikušā riteņbraukšanas pasākumā apstiprināja savu dalību sacensībās, tādējādi cerot kļūt par pirmo riteņbraucēju kopš Marko Pantani 1998.gadā, kas vienā sezonā uzvarējis gan "Tour de France", gan "Giro d'Italia" velobraucienos.

Kontadors pēc triumfa "Giro d'Italia" maija nogalē vēl nebija drošs, vai piedalīsies "Tour de France". Kontadors "Tour de France" uzvarējis trīs reizes - 2007., 2009. un 2010.gadā.

Kā ziņots, izšķirošā noklausīšanās Kontadora dopinga lietā notiks pēc "Tour de France".

Iepriekš Kontadora dopinga lietas noklausīšanās bija paredzēta no 6. līdz 8. jūnijam, bet riteņbraucēja aizstāvības komanda vēlējās to pārcelt uz vēlāku datumu, ko Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) apstiprināja.

CAS paziņoja, ka galīgā noklausīšanās Kontadora lietā notiks no 1. līdz 3.augustam.

Kā ziņots, Spānijas Riteņbraukšanas federācija (RFEC) Kontadoram par dopinga lietošanu piesprieda viena gada diskvalifikāciju, jo pagājušā gada "Tour de France" laikā 21.jūlijā sportista organismā tika konstatēta aizliegtā viela klenbuterols. Savukārt februārī RFEC oficiāli paziņoja par diskvalifikācijas atcelšanu.

Taču martā Starptautiskā Riteņbraukšanas federācija (UCI) un Pasaules Antidopinga aģentūra (WADA) iesniedza apelāciju pret riteņbraucēja diskvalifikācijas atcelšanu.

Klenbuterols tiek lietots, lai samazinātu ķermeņa masu un lai palīdzētu atvieglot elpošanu. Tāpat klenbuterols ir pazīstams ar to, ka tas dod papildu spēku un enerģiju.

Jau ziņots, ka Kontadora organismā konstatēta vēl viena aizliegtā viela - plastifikators, kas tiek izmantots pipešu ražošanā, kas paredzētas asins pārliešanai.

Šīs vielas klātbūtne Kontadora organismā var liecināt par to, ka riteņbraucējam tika veikta asins pārliešana, lai palielinātu organisma izturību.

LETA