Basketbols
2011. gada 13. jūnijs, 21:22

Uz Eiropas čempionātu basketbolā nebrauks Kristīne Vītola

Jauns.lv

Par pēdējo atskaitīto no Latvijas sieviešu basketbola izlases pirms Eiropas čempionāta pirmdien kļuva Kristīne Vītola, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Četras basketbolistes būs Eiropas čempionāta finālturnīra debitantes, bet vislielākā pieredze ir Guntai Baško, kurai šis būs piektais Eiropas čempionāts.

Latvijas izlase galvenā trenera Georga Dikeulaka vadībā uz Eiropas čempionātu dosies ceturtdien.

Kā ziņots, šovasar aizvadītajās desmit pārbaudes spēlēs Latvijas izlase izcīnīja tikai trīs uzvaras.

Jau vēstīts, ka Latvijas valstsvienībai atkal nepalīdzēs Anete Jēkabsone-Žogota, kura šovasar vēlas atpūsties no basketbola. Tāpat Eiropas čempionātā nespēlēs arī Aija Brumermane, kurai uzreiz pēc klubu sezonas tika veikta operācija.

Kā ziņots, Polijā paredzētajā Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20.jūnijam Latvijas komanda spēlēs ar Grieķijas, Francijas un Horvātijas izlasēm. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta finālturnīrā: Gunta Baško, Elīna Babkina, Kristīne Kārkliņa, Zane Eglīte, Liene Priede, Zane Jākobsone, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Ieva Kubliņa, Karlīne Nīmane, Liene Jansone un Zane Tamane.

LETA