Basketbols
2011. gada 26. jūnijs, 22:04

Spānijas basketbolistes zaudē Horvātijai un neiekļūst ceturtdaļfinālā

Jauns.lv

Eiropas sieviešu basketbola čempionāta otrā apakšgrupu posma F grupas pēdējās trešās kārtas spēlē svētdien Spānijas izlase ar rezultātu 71:75 (18:19, 22:19, 15:16, 16:21) piekāpās Horvātijai, neiekļūstot sacensību ceturtdaļfinālā.

Līdz ar to kļuva zināms, ka Latvijas izlase F apakšgrupas kopvērtējumā neatkritīs zemāk par otro vietu.

Aizvadītajā mačā Spānijas izlase jau no pirmajām minūtēm spēlēja nepārliecinoši, kas Horvātijai ļāva pārņemt vadību. Kaut lielākā mača daļa aizritēja līdzīgā cīņā, pēdējās minūtes atkal pārliecinošāk aizvadīja horvātietes.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 24 gūtajiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām bija Sandra Mandira, bet 15 punktus guva Jeļena Iveziča, kura arī izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Savukārt Spānijas izlasē ar 19 punktiem un septiņām bumbām zem groziem izcēlās Laija Palau, bet 17 punkti un astoņas bumbas zem grozām bija Lusilas Paksvas kontā.

Gan iepriekšējā Eiropas čempionāta trešā spēcīgākā komanda Spānija, gan Horvātija kopvērtējumā izcīnīja pa divām uzvarām piecās spēlēs, bet pie ceturtās vietas grupā un pēdējās ceļazīmes uz ceturtdaļfinālu tika tieši horvātietes.

Horvātijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās ceturto reizi vēsturē un iepriekš divas reizes spējusi sacensības noslēgt astotajā vietā.

Kā ziņots, vēl vienā F grupas trešās kārtas spēlē svētdien iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgākā komanda Franciju ar rezultātu 58:54 pārspēja sacensību mājinieci Poliju, oficiāli kvalificējoties ceturtdaļfinālam.

Pašlaik F grupā četras uzvaras ir Melnkalnei, bet Latvija un Francija izcīnījusi pa trijām uzvarām. Horvātija un Spānija izcīnīja pa diviem panākumiem, bet Polija palika bez uzvarām.

Jau ziņots, ka F grupas pirmās kārtas cīņās trešdien Francija ar 79:55 pieveica Spānijas izlasi, Latvija ar 62:53 pieveica Poliju, bet Melnkalnes valstsvienība ar 81:60 apspēlēja Horvātijas basketbolistes.

Savukārt otrajā kārtā piektdien Latvija ar 57:66 piekāpās Spānijai, Horvātija ar 64:56 pārspēja Poliju, bet Melnkalne ar 73:68 apspēlēja Franciju.

Savukārt E grupā pašlaik līderpozīcijā ar četrām uzvarām atrodas Lietuvas izlase, Čehija tikusi pie trijām uzvarām, Baltkrievijai un Krievijai ir pa diviem panākumiem, Turcijas kontā ir viena uzvara, bet Lielbritānija piedzīvojusi tikai zaudējumus.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies otrā posma grupas četras spēcīgākās komandas.

E grupas komandas apakšgrupu spēles aizvada Bidgoščā, bet F grupa spēlē Katovicē.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles, kas risināsies Lodzā, tiks izspēlētas no 29.jūnija, bet finālspēle risināsies 3.jūlijā.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5.vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

LETA