Citi sporta veidi
2011. gada 27. jūnijs, 22:37

Neviens Latvijas riteņbraucējs nepiedalīsies prestižajā "Tour de France"

Jauns.lv

Neviens Latvijas riteņbraucējs arī šogad nepiedalīsies pasaules prestižākajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Tuvu dalībai "Tour de France" bija Aleksejs Saramotins, kurš pārstāv "Cofidis, Le Credit En Ligne" komandu.

Saramotins bija starp trijiem riteņbraucējiem, kas cīnījās par pēdējām divām ceļazīmēm uz prestižākajām riteņbraukšanas sacensībām.

Bez Saramotina par pēdējām ceļazīmēm cīnījās arī kolumbietis Leonardo Duke un beļģis Romēns Zingls, kuri tad arī tika apstiprināti dalībai šī gada "Tour de France".

Kā ziņots, starp jau iepriekš nosauktajiem riteņbraucējiem dalībai sacensībās ir seši franču riteņbraucēji un igaunis Reins Tāramē. Tikmēr starp francūžiem pazīstamākais ir Davids Monkutjē, kurš pēdējos trīs "Vuelta Espana" velobraucienos ieguvis kalnu karaļa titulu.

Tāpat savu sastāvu dalībai šī gada "Tour de France" velobraucienā pirmdien nosauca arī Gata Smukuļa pārstāvētā "HTC-Highroad" komanda, tomēr Latvijas riteņbraucējs šoreiz palika ārpus dalībnieku saraksta.

"HTC-Highroad" komandas sastāvā pazīstamākais riteņbraucējs ir britu sprinteris Marks Kavendišs. Tāpat dalībai "Tour de France" apstiprināti arī tādi pazīstami riteņbraucēji kā austrālietis Metjū Goss un vācietis Tonijs Martins.

Jau vēstīts, ka neviens Latvijas riteņbraucējs "Tour de France" velobraucienā nav startējis kopš 2003. gada, kad 116. vietā kopvērtējumā ierindojās Romāns Vainšteins.

Šī gada "Tour de France" velobrauciens risināsies no 2. līdz 24. jūlijam.

LETA