Latvijā notikušā čempionāta atkārtojums - ceturtdaļfinālā pret Krieviju
Basketbols
2011. gada 27. jūnijs, 23:28

Latvijā notikušā čempionāta atkārtojums - ceturtdaļfinālā pret Krieviju

Jauns.lv

Uzvaru Eiropas sieviešu basketbola čempionāta otrā apakšgrupu posma E grupas pēdējās, trešās kārtas spēlē pirmdien izcīnīja Turcijas izlase, kas ar 65:56 (24:14, 10:16, 15:4, 16:22) pieveica Baltkrievijas valstsvienību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc šī Turcijas komandas panākuma noskaidrojās, ka Latvijas valstsvienība ceturtdaļfinālā spēkosies ar iepriekšējā čempionāta sudraba medaļu ieguvējām krievietēm.

Tikmēr Baltkrievija pēc zaudējuma nespēja kvalificēties ceturtdaļfinālam.

Aizvadītajā mačā Turcijas izlases rindās 17 punktus guva Sazije Ivegina, bet pa 13 punktiem iekrāja Birsela Vardali un Nevrija Jilmaza, kura izcīnīja arī 11 atlēkušās bumbas. Savukārt Baltkrievijas komandā rezultatīvākā bija Natālija Marčanka, kura guva 12 punktus, bet Natālija Trafimava pretinieču grozā sameta 11 punktus.

Zīmīgi, ka Latvijas un Krievijas valstsvienības savā starpā ceturtdaļfinālā tikās arī iepriekšējā Eiropas čempionātā, kurš notika Latvijā, kad dramatiskā mačā papildlaikā pārākas bija krievietes.

Pārējās šīs grupas pirmdienas spēlēs Krievija ar 62:59 pieveica Lielbritānijas valstsvienību, bet Čehija ar 63:59 pārspēja Lietuvas izlasi.

E grupas noslēguma kopvērtējumā Čehija un Lietuva izcīnīja pa četrām uzvarām piecās spēlēs, Krievija tika pie trim panākumiem, Turcija un Baltkrievija izcīnīja pa divām uzvarām, bet Lielbritānija palika bez uzvarām.

Latvijas izlase izcīnīja otro vietu F apakšgrupā, tāpēc trešdien plkst.19 pēc Latvijas laika paredzētajā ceturtdaļfinālā tiksies ar E grupas trešo spēcīgāko komandu - Krieviju.

F grupā noslēguma kopvērtējumā Melnkalne izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs, bet Latvija un Francija izcīnīja pa trijām uzvarām. Horvātija un Spānija tika pie diviem panākumiem, bet Polija palika bez uzvarām. Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificējās otrā posma grupu četras spēcīgākās komandas.

Līdz šim lielākais turnīra pārsteigums ir iepriekšējā Eiropas čempionāta trešās spēcīgākās komandas Spānijas nekvalificēšanās ceturtdaļfinālam. Pārējās ceturtdaļfināla spēlēs trešdien Čehijas izlase tiksies ar Horvātiju, bet ceturtdien Lietuva spēkosies ar iepriekšējā Eiropas čempionāta spēcīgāko komandu Franciju, kamēr Melnkalnes basketbolistes spēles ar Turcijas izlasi.

Piektdien notiks pusfināli, bet finālspēle risināsies svētdien.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles risināsies Lodzā.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5. vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildus kvalifikācijas turnīrā.

kasjauns.lv/LETA/Foto: Evija Trifanova/LETA