Basketbols
2011. gada 1. jūlijs, 19:27

Latvijas sieviešu basketbola izlase par septīto vietu cīnīsies ar Lietuvu

Jauns.lv

Zaudējumu Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pusfinālā par 5.-8. vietu piektdien piedzīvoja Lietuvas izlase, kas tādējādi kļuva par Latvijas valstsvienības pretinieci sestdien gaidāmajā spēlē par čempionāta septīto vietu.

Lietuvas izlase piektdien ar 59:68 (12:14, 17:15, 24:16, 6:23) piekāpās Melnkalnei.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 18 punktiem bija Iva Perovanoviča, savukārt Anna de Forža iekrāja 17 punktus. Lietuvas izlases labā 15 punktus guva Sandra Linkevičiene.

Jau ziņots, ka Latvijas izlase ceturtdien Eiropas čempionāta pusfinālā par 5.-8.vietu ar rezultātu 75:84 zaudēja Horvātijas valstsvienībai. Līdz ar to latvietes nepiedalīsies 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs.

Latvijas un Lietuvas spēle sestdien sāksies plkst.19 pēc Latvijas laika. Savukārt Melnkalnes izlase sestdien spēlē par piekto vietu un ceļazīmi uz Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru sacentīsies ar Horvātiju.

Eiropas čempionāta otrā posma noslēgumā Lietuvas valstsvienība ar četriem panākumiem piecos mačos ierindojās otrajā pozīcijā E grupā. Tikmēr F grupā noslēguma kopvērtējumā Melnkalne izcīnīja piecas uzvaras piecās spēlēs, bet Latvija un Francija izcīnīja pa trijām uzvarām. Horvātija un Spānija tika pie diviem panākumiem, bet Polija palika bez uzvarām.

Turnīra ceturtdaļfinālam kvalificējās otrā posma grupu četras spēcīgākās komandas.

Pusfinālā piektdien Francijas izlase tiksies ar Turcijas valstsvienību, bet Krievijas izlase spēkosies ar Čehiju. Eiropas čempionāta finālspēle risināsies svētdien.

Eiropas čempionāta izšķirošās spēles risinās Lodzā.

Jau vēstīts, ka sekmīgākā Eiropas čempionāta komanda kvalificēsies 2012.gada Londonas olimpiskajām spēlēm, bet 2.-5. vietā palikušās komandas nākamajā gadā spēlēs papildu kvalifikācijas turnīrā.

LETA