Basketbols
2011. gada 4. jūlijs, 23:30

Polijas U-19 basketbolisti galotnē pieveic Argentīnu

Jauns.lv

Polijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta, kas risinās Latvijā, otrā posma E apakšgrupas pirmās kārtas spēlē pirmdien ar rezultātu 73:71 (20:11, 13:8, 17:27, 23:25) pieveica Argentīnas valstsvienību.

Pēc pirmā puslaika Polija atradās vadībā ar 33:19, taču Argentīnas izlase, pateicoties sekmīgi aizvadītajai trešajai ceturtdaļai, pirms pēdējām desmit minūtēm pretinieku pārsvaru bija samazinājusi līdz četriem punktiem - 46:50.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā Polijai izdevās iekrāt deviņu punktu pārsvaru (58:49), taču Argentīnas basketbolisti veica nelielu izrāvienu un piecas minūtes pirms cīņas beigām Polija bija vadībā tikai ar 63:60. Turpinājumā ritēja līdzvērtīga cīņa un nevienai komandai neizdevās veikt izšķirošo izrāvienu. Divas minūtes pirms spēles beigām rezultāts bija neizšķirts 68:68, bet 37 sekundes pirms mača finālsirēnas jau Argentīnai bija viena punkta pārsvars - 71:70.

Atlikušajās sekundēs Polijas basketbolisti iemeta trīs soda metienus pēc kārtas un izvirzījās vadībā ar 73:71, bet argentīnieša Karlosa Paredesa trīspunktu metienus līdz ar spēles beigu sirēnu lidoja garām grozam, ļaujot Polijai svinēt uzvaru.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Mateušs Ponitka, bet ar 16 punktiem izcēlās Mihals Mihalaks. Savukārt Argentīnas izlases labā 17 punktus guva Paredess, bet pa 12 punktiem iekrāja Lusjano Masarelli un Pavlo Peress.

ārējās E grupas pirmās kārtas cīņās Austrālija ar 85:78 līdzīgā cīņā pieveica Krievijas valstsvienību, bet Brazīlija ar 88:73 apspēlēja Latvijas jaunos basketbolistus.

Pēc pasaules čempionāta pirmā posma E grupā visām komandām bija pa divām uzvarām un vienam zaudējumam. Tagad Austrālijai, Brazīlijai un Polijai ir pa trijiem panākumiem, bet Krievija, Latvija un Argentīna izcīnījušas pa divām uzvarām.

F grupas pirmās kārtas spēlēs pirmdien Horvātija ar 83:81 mača galotnē pieveica Ēģiptes valstsvienību, Lietuva ar 71:54 samērā pārliecinoši pieveica Serbijas valstsvienību, bet Ziemeļamerikas duelī ASV jaunie basketbolisti ar rezultātu 83:54 pārliecinoši pieveica Kanādas U-19 valstsvienību un vienīgie turpina turnīrā cīnīties bez zaudējumiem.

F apakšgrupā līderpozīciju ar četrām uzvarām atguva ASV izlase, bet Lietuvas un Horvātijas komandām ir pa trijām uzvarām. Serbijai ir divi panākumi, bet Kanādas un Ēģiptes izlases izcīnījušas pa vienai uzvarai.

Pēc trijām kārtām otrajā posmā pa četrām labākajām E un F grupas komandām iekļūs sacensību ceturtdaļfinālā.

Pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja B grupā. Pirmajā kārtā Latvija ar 85:67 pieveica Taivānu, pēc tam ar mājinieki ar 78:68 uzvarēja Austrālijas valstsvienību, bet trešajā cīņā ar 62:69 piekāpās Argentīnai.

Jau vēstīts, ka pēc viena apļa turnīra sacensību otrajā posmā iekļuva pa trim spēcīgākajām grupu komandām, kas turpmākās spēles aizvada Rīgā. Savukārt grupu zaudētājas pirmdien Liepājā uzsāka cīņas par 13.-16. pozīciju.

Pusfināla mačos pirmdien Ķīna ar 95:88 pieveica Dienvidkoreju, bet Taivāna ar 70:59 pārspēja Tunisiju. Līdz ar to Ķīna un Taivāna otrdien spēlēs par 13. vietu, bet Dienvidkoreja un Tunisija sacentīsies par 15. pozīciju.


Pasaules čempionāts ilgs līdz 10. jūlijam.

LETA