Basketbols
2011. gada 30. jūlijs, 10:13

U-16 basketbola izlase Eiropas čempionātā pieveic arī Ukrainu

Jauns.lv

Latvijas U-16 puišu kadetu basketbola izlase piektdien Eiropas čempionāta C apakšgrupas otrās kārtas mačā ar rezultātu 71:61 (22:16, 20:25, 13:11, 16:9) pieveica Ukrainu, nodrošinot sev vietu turnīra otrajā posmā.

Latvijas izlases rindās Dāvis Geks guva 14 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet pa 11 punktiem iekrāja Kristaps Gludītis un Rolands Šmits.

Pēc trešās ceturtdaļas Latvijai bija tikai trīs punktu pārsvars (55:52), tomēr mača noslēdzošo desmit minūšu sākumā latvieši iekrāja septiņu punktu pārsvaru, ko nosargāja līdz cīņas beigām.

Otrajā C grupas otrās kārtas spēlē Lietuvas izlase ar 61:55 pieveica Francijas valstsvienību.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačos Latvija ar 83:80 pieveica Lietuvu, bet Francijas jaunie basketbolisti ar 71:56 apspēlēja Ukrainas vienaudžus.

Līdz ar to C grupas kopvērtējumā pēc divām kārtām pirmo vietu ar divām uzvarām ieņem Latvija, Lietuva un Francija izcīnījušas pa vienam panākumam, bet Ukrainas basketbolisti cīnās bez uzvarām.

Apakšgrupas pēdējā mačā Latvijas izlase sestdien tiksies ar Franciju.

Pēc trijām apakšgrupas spēļu kārtām otrajam posmam kvalificēsies katras grupas trīs labākās komandas, turpinot cīņu par medaļām, kamēr katras grupas vājākā vienība sacentīsies par 13.-16.vietu.

Trīs labākās C grupas komandas otrajā posmā sacentīsies ar trim spēcīgākajām D grupas izlasēm. Šajā grupā spēlē Turcija, Bulgārija, Itālija un Horvātija.

Pagājušajā gadā Latvijas U-16 izlase Eiropas čempionātā ieņēma 14.vietu, ar lielām grūtībām saglabājot vietu A divīzijā.

Kā ziņots, gatavošanās cikla sākumā Latvijas basketbolisti divas reizes tikās ar Nīderlandes vienaudžiem, pirmajā mačā piedzīvojot zaudējumu ar 68:74, bet otrajā izcīnot panākumu ar rezultātu 71:60, bet pēc tam pa reizei uzvarēja un zaudēja Somijai - 79:49 un 59:67. Gan Nīderlande, gan Somija šogad spēlē Eiropas čempionāta B divīzijā.

Pēc tam Latvijas izlase piedalījās Baltijas kausa izcīņā, kurā ar 52:75 zaudēja Turcijai, ar 83:57 sagrāva Igauniju, bet ar 67:77 piekāpās Lietuvai, savukārt pēdējā pārbaudes mačā pagājušajā nedēļā latvieši ar 63:70 piekāpās Spānijas vienaudžiem.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam Čehijā:

Kristaps Gludītis, Rolands Šmits, Dāvis Geks, Jēkabs Roziņš, Rinalds Mālmanis, Jorens Duļevskis, Jānis Engers, Armands Ginters, Kristaps Pļavnieks, Ivars Rihards Žvīgurs, Raiens Šaubergs un Nils Gertsons.

LETA