Citi sporta veidi

Pļaviņš/Šmēdiņš pārliecinoši pārvar Eiropas čempionāta pirmo izslēgšanas spēļu kārtu

Jauns.lv

Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš piektdien izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta izslēgšanas spēļu turnīra pirmās kārtas mačā.

Pļaviņš/Šmēdiņš pārliecinoši pārvar Eiropas čempio...

Ar augsto piekto numuru izliktie Pļaviņš/Šmēdiņš pārliecinoši ar 2-0 (21:14 un 21:16) uzvarēja norvēģus Vēgaru Hoidālenu un Geiru Eitūnu, kas izlikti ar 30. numuru.

Tādējādi Latvijas duets iekļuvis otrajā kārtā, kas vienlaicīgi būs arī astotdaļfināls. Tajā viņi sestdien tiksies ar šveiciešiem Filipu Gabatulēru un Janu Šnideru, kuriem piešķirts 23.numurs un kuri apakšgrupas spēļu ietvaros ar 2-1 (21:17, 17:21, 15:12) uzvarēja citu Latvijas duetu Toms Šmēdiņš/Artis Caics.

Pļaviņš/Šmēdiņš Eiropas čempionātā nodrošinājuši vismaz devīto vietu.

Kā ziņots, apakšgrupu spēlēs Pļaviņš/Šmēdiņš savā grupā ar divām uzvarām ieņēma otro vietu, Aleksandrs Samoilovs un Ruslans Sorokins ar vienu panākumu savā grupā palika trešajā vietā un arī iekļuva izslēgšanas spēļu turnīrā, bet Toms Šmēdiņš/Caics, piedzīvojot trīs zaudējumus, palika pēdējā, ceturtajā vietā apakšgrupā, sacensības noslēdzot dalītā 25.vietā.

Arī Samoilovs/Sorokins izslēgšanas spēļu pirmās kārtas maču aizvadīs piektdien.

Apakšgrupu uzvarētāji automātiski iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, otrajās un trešajās vietās palikušajām komandām jāpiedalās pirmajā kārtā, bet ceturtajā pozīcijā palikušie pāri sacensības noslēdza dalītā 25.vietā.

Jau ziņots, ka sieviešu turnīrā izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā zaudējumu piedzīvoja Inguna Minusa un Inese Jursone, kas viņām turnīru ļāva noslēgt dalītā 17.vietā.

Pagājušā gada Eiropas čempionāta finālposmā Pļaviņš/Jānis Šmēdiņš piedzīvoja zaudējumu pusfināla mačā, Samoilovs/Sorokins un Minusa/Jursone izstājās ceturtdaļfinālā, bet Toms Šmēdiņš/Caics ieņēma pēdējo, ceturto vietu savā apakšgrupā, noslēdzot sacensības.

LETA