Bagatskis no izlases atskaita Vairogu un Blauu
Basketbols
2011. gada 24. augusts, 22:25

Bagatskis no izlases atskaita Vairogu un Blauu

Jauns.lv

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Ainars Bagatskis jau pēc trešdienas spēles Ventspilī pret Gruziju nosauca komandas sastāvu Eiropas čempionātam (EČ), kas nākamnedēļ sāksies Lietuvā, liecina Latvijas Basketbola savienības informācija.

No 14 līdzšinējiem spēlētājiem, kas piedalījās treniņos, mājās paliks Akselis Vairogs un Lauris Blaus. Sestdien plkst.17 Jelgavā Latvijas komandai pēdējā pārbaudes spēle ar Lielbritānijas vienību. Sākotnēji bija informācija, ka galīgais sastāvs tiks nosaukts pēc tās.

"Pieņemt lēmumu par sastāvu bija ļoti grūti. Visi spēlētāji strādāja no sirds, visi centās un arī varēja paīdzēt. Tomēr divus pēdējos liekos vajadzēja atrast un šajā ziņā manas domas sakrita ar abu manu kolēģu viedokli,'' sacīja Bagatskis.

''Akselis Vairogs ar savu enerģiju vairākos mačos ienesa dzīvīgumu komandas spēlē. Tomēr Mareks Jurevičus pierādīja, ka ir stabilāks. Iespēju sevi parādīt viņam bija mazāk, tomēr Mareks nesalūza un tās izmantoja, pierādīdams, ka ir nobriedis spēlētājs.''

''Izšķīrāmies uz Šauļiem braukt tikai ar diviem izteiktiem piektajiem numuriem un Lauris Blaus zaudēja konkurencē ar Mārtiņu Meieru un Andreju Šeļakovu. Nepieciešamības gadījumā šajā pozīcijā var spēlēt arī Rolands Freimanis. Savukārt Mareks Mejeris šodien parādīja, ka var uzņemties iniciatīvu un palīdzēt 4. numura pozīcijā. Viņam ir visi dotumi, lai izaugtu par ļoti labu spēlētāju un nešaubos, ka Eiropas čempionātā gūtā pieredze palīdzēs šajā procesā."

EČ finālturnīra grupā Šauļos Latvijas izlase tiksies ar Franciju (31.augustā), Serbiju (1.septembrī), Itāliju (2.septembrī), Izraēlu (4.septembrī) un Vāciju (5.septembrī). Grupas trīs labākās komandas kvalificēsies otrajam posmam, līdz ņemot savstarpējo spēļu rezultātus.

Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Jānis Blūms, Jānis Strēlnieks, Dairis Bertāns, Edgars Jeromanovs, Mareks Jurevičus, Rihards Kuksiks, Dāvis Bertāns, Mareks Mejeris, Artūrs Bērziņš, Rolands Freimanis, Andrejs Šeļakovs, Mārtiņš Meiers

BNS/Foto: bkventspils.lv