Basketbols
2011. gada 2. septembris, 00:11

Vācija galotnē nolauž itāļus, Lietuva pārliecinoši apspēlē poļus

Jauns.lv

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta B grupas, kurā spēlē arī Latvija, otrās kārtas cīņā ceturtdien Vācijas izlase vien mača izskaņā prata salauzt Itālijas valstsvienības pretestību, svinot panākumu ar rezultātu 76:62 (16:18, 20:12, 10:15, 30:17).

Vēl trīs minūtes pirms cīņas beigām Vācijas izlase atradās vadībā vien ar divu punktu pārsvaru (60:58), tomēr tad veica izrāvienu ar 9:2, nosverot uzvaras kausus savā labā.

Uzvarētāju rindās lielisku sniegumu nodemonstrēja Dirks Novickis, kura kontā 21 punkts un 12 atlēkušās bumbas, bet Kriss Kamans tika pie 17 punktiem un tikpat bumbām zem groziem.

Itālijas izlases labā 17 punktus guva pirms šīs cīņas nelielu potītes savainojumu guvušais Danilo Galināri, kurš tika arī pie 11 atlēkušajām bumbām, bet 15 punkti Marko Belinelli kontā.

Jau ziņots, ka B grupas, kas spēlē Šauļos, citās ceturtdienas spēlēs Latvijas izlase ar 77:92 zaudēja Serbijai, bet Francija ar 85:68 pārliecinoši uzvarēja Izraēlu.

Pašlaik Francijas, Serbijas un Vācijas izlasēm ir pa divām uzvarām, bet Latvija, Itālija un Izraēla cīnās bez panākumiem.

Savukārt A grupas, kas spēlē Panevēžā, spēlē mājinieki lietuvieši pārliecinoši ar 97:77 (25:20, 28:18, 23:14, 21:25) pārspēja Poliju, kas pirmajā mačā līdzīgā cīņā piekāpās Eiropas čempioniem spāņiem.

Uzvarētāju labā 19 punktus iekrāja Mants Kalnietis.

Jau vēstīts, ka pārējās šīs grupas spēlēs ceturtdien Turcija ar 90:61 pārspēja Lielbritāniju, kamēr Spānija ar 87:73 uzvarēja Portugāli.

Arī šajā grupā trim komandām – Lietuvai, Spānijai un Turcijai – ir pa divām uzvarām, bet Portugāle, Polija un Lielbritānija piedzīvojušas divas zaudējumus.

C grupas, kas spēlē Alītā, mačā saspringti cīnījās Maķedonija un Horvātija, taču, pateicoties Vlado Ilievska precīzajam divpunktu metienam desmit sekundes pirms cīņas beigām, pārāki ar 78:76 bija Maķedonijas basketbolisti.

Ilievskis mača gaitā tika pie 18 punktiem.

Pārējās šīs grupas spēlēs ceturtdien Bosnija un Hercegovina ar 94:86 uzvarēja Melnkalni, kamēr Grieķija ar 81:61 pārspēja Somiju.

C apakšgrupas kopvērtējumā divas uzvaras ir tikai Grieķijai, bet Bosnija un Hercegovina, kā arī Melnkalne, Horvātija un Maķedonijas tikušas pie viena panākuma. Somu rēķinā pagaidām divi zaudējumi.

Visbeidzot, D grupas, kas spēlē Klaipēdā, cīņās ceturtdien Bulgārija ar 68:65 pārspēja Beļģiju, Krievija ar 65:58 uzvarēja Gruziju, bet Slovēnija ar 68:64 apspēlēja Ukrainu.

Slovēnijas un Krievijas izlases šajā grupā tikušas pie divām uzvarām, Gruzija un Bulgārija cīnās ar vienu panākumu, bet Beļģijas un Ukrainas basketbolisti pagaidām cietuši tikai zaudējumus.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta finālturnīrā šogad pirmo reizi vēsturē spēlē 24 komandas.

Pirmajā posmā komandas aizvadīs viena apļa turnīru, bet pēc tā pa trim spēcīgākajām valstsvienībām kvalificēsies otrajam posmam, kurā 12 komandas tiks sadalītas divos sešiniekos un spēles aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Otrajā posmā savā starpā spēlēs Šauļu un Panevēžas apakšgrupu komandas, kā arī Alītas un Klaipēdas vienības.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

LETA