Basketbols
2011. gada 5. septembris, 23:56

Francijas basketbolisti pagarinājumā pieveic Serbiju, uzvarot B apakšgrupā

Jauns.lv

Eiropas vīriešu basketbola čempionāta B grupas, kurā spēlēja arī Latvija, piektās kārtas cīņā pirmdien Francijas izlase ar rezultātu 97:96 (24:25, 19:16, 19:23, 18:16, 17:16) pagarinājumā pieveica Serbiju, izcīnot pirmo vietu grupā.

Izlīdzinājumu Serbija panāca desmit sekundes pirms pamatlaika beigām, kad abus soda metienus realizēja Nenads Krstičs. Pagarinājumā ritēja līdzīga cīņa, bet 24 sekundes pirms tā beigām serbiem bija minimāls pārsvars (96:95). Uzvaru Francijas izlasei nodrošināja divi Tonija Pārkera realizētie soda metieni 19 sekundes pirms cīņas beigām, kamēr Duško Savanoviča divpunktu metiens, kas serbiem varēja atnest uzvaru, pēdējā sekundē lidoja garām grozam.

Uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem izcēlās Pārkers, bet Nikolā Batums iekrāja 18 punktus. Savukārt Serbijas izlases labā 25 punktus guva Marko Keseļs, bet Krstičs izcēlās ar 22 punktiem.

B grupas citās pirmdienas spēlēs Latvijas izlase ar 80:81 zaudēja Vācijai, bet Izraēla ar 96:95 pieveica Itālijas valstsvienību.

B grupas noslēguma kopvērtējumā pirmo vietu ar piecām uzvarām piecās spēlēs izcīnīja Francija, tai ar četriem panākumiem sekoja Serbija, Vācija uzvarēja trijās spēlēs, Izraēla tika pie divām uzvarām, Itālijas izlase ar vienu uzvaru ieņēma ceturto vietu, bet Latvija čempionātu noslēdza bez panākumiem.

A grupas spēlē Lietuvas izlase piektdien ar 98:69 (28:16, 13:19, 27:15, 30:19) pārliecinoši apspēlēja grupas pastarīti Portugāli.

Uzvarētājiem pa 14 punktiem guva Šarūns Jasikēvičs un Martīns Počus.

Pārējās šīs grupas spēlēs pirmdien pašreizējie Eiropas čempioni spāņi ar 57:65 zaudēja Turcijai, bet Lielbritānija ar 88:81 pieveica Polijas izlasi, liedzot tai kvalificēties otrajam posmam.

A grupas noslēgumā Spānija un Lietuva tika pie četrām uzvarām, Turcijas izlase ar trīs panākumiem ieņēma trešo vietu, Lielbritānijas un Polijas valstsvienības uzvarēja divos mačos, bet Portugāle zaudēja visās piecās grupas cīņās.

C grupas pēdējās kārtas mačos pirmdien Somija ar 71:65 pieveica Melnkalni, Maķedonija ar 75:63 apspēlēja Bosniju un Hercegovinu, bet Grieķija ar 74:69 uzvarēja Horvātijas izlasi, kas pēc šī zaudējuma palika ārpus otrā posma dalībniecēm.

Šīs grupas noslēguma kopvērtējumā pirmās divas vietas ar četrām uzvarām ieņēma Maķedonija un Grieķija, Somijai, Horvātijai, kā arī Bosnijai un Hercegovinai bija pa diviem panākumiem, bet Melnkalne čempionātu noslēdza ar vienu uzvaru.

Visbeidzot, D grupā zaudējumu pēdējās kārtas mačā piedzīvoja Gruzijas izlase, kas ar 69:79 piekāpās Bulgārijai, tomēr tas neliedza gruzīniem iekļūt nākamajā kārtā.

Citās šīs grupas pēdējās kārtas cīņās Krievijas izlase ar 65:64 pieveica Slovēniju, izcīnot pirmo vietu grupā, bet Ukraina ar 74:61 apspēlēja Beļģiju.

Grupas noslēgumā Krievija ar piecām uzvarām ieņēma pirmo vietu, tai ar četriem panākumiem sekoja Slovākija, bet trešā ar diviem panākumiem palika Gruzija. Pa divām uzvarām izcīnīja arī Bulgārija un Ukraina, bet Beļģija zaudēja visās piecās spēlēs.

Otrajā posmā iekļuva katras apakšgrupas trīs labākās komandas, līdzi ņemot savstarpējo spēļu rezultātus. 12 komandas sadalītas divos sešiniekos un mačus aizvadīs Viļņā. Savukārt trešajā posmā Kauņā notiks izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināls, pusfināls un finālmači. Līdz ar to vairākām komandām 16 dienu laikā būs jāaizvada pat 11 spēles.

Pašlaik otrā posma E grupā Francijai ir divas uzvaras, Serbijai, Spānijai, Turcijai un Lietuvai ir pa vienam panākumam, bet Vācija otro posmu uzsāks bez uzvarām.

Savukārt F grupā šobrīd Maķedonijai un Krievijai ir pa divām uzvarām, Slovēnijas un Grieķijas kontā viena uzvara, bet Gruzija un Somija otro posmu sāks bez panākumiem.

Otrā posma izspēle sāksies trešdien.

Eiropas čempionāts ilgs līdz 18.septembrim.

LETA