Basketbols
2011. gada 6. septembris, 17:08

LBL 1. divīzijai basketbolā tiks meklēta vēl viena - astotā komanda

Jauns.lv

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 1. divīzijai tiks meklēta vēl viena - astotā komanda, jo nolikumā paredzēta astoņu komandu līdzdalība, informēja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBL 1. un 2. divīzijas nolikumu otrdien apstiprināja LBS valde. Čempionātam pieteikušās septiņas komandas - "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepājas Lauvas", "Valmiera", "Jelgava", BA "Turība" un Latvijas Universitāte (LU).

Interesi par startēšanu LBL1 izteikusi arī pērn LBL2 spēlējusī komanda "Jūrmala/Fēnikss". Savukārt LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps norādīja, ka tiek strādāts pie Latvijas U-18 izlases bāzes komandas izveides, un aicināja atstāt iespēju to pieteikt LBL 1. divīzijas turnīram.

LBS valde apstiprināja septiņu klubu līdzdalību LBL 1.divīzijas turnīrā un uzdeva LBL direktoram Edgaram Abramam līdz 12. septembrim precizēt 2011.gada sezonas LBL2 labāko komandu vēlmi un iespējas (budžetu, infrastruktūru utt.) piedalīties 1.divīzijas turnīrā.

LBL2 pieteikušās 17 komandas, taču divu līdzdalība vēl nav skaidra, jo "Jūrmala/Fēnikss", iespējams, spēlēs 1. divīzijā, bet basketbola klubs "Barons" nav nokārtojis visas finansiālās saistības par 2011.gada sezonu.

LBL direktors Abrams informēja LBS valdi, ka pēc rakstveida brīdinājuma SIA "Basketbola klubs "Barons"" samaksāja parādu par tiesnešu darbu, tomēr joprojām nav samaksāta ar LBL direktora lēmumu uzliktā 500 latu soda nauda par apsardzes nenodrošināšanu LBL čempionāta pusfināla spēles laikā. Minētais LBL direktora lēmums nav arī pārsūdzēts nolikumā paredzētajā kārtā. LBS valde deva iespēju "Baronam" samaksāt sodu līdz 12. septembrim, bet, ja tas netiks samaksāts, "Barons/Ķeizarmežs" netiks pielaists LBL 2. divīzijas čempionātam.

LBL2 dalībnieku galīgais sastāvs tiks apstiprināts LBS valdes sēdē 14. septembrī.

BNS