Jānis Auziņš nostāv "sausā" debijas mačā MHL

Jauns.lv

Jānis Auziņš otrdien nosargāja savus vārtus neskartus debijas mačā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) čempionātā, palīdzot Latvijas komandai "Rīga" ar rezultātu 2:0 (2:0, 0:0, 0:0) izbraukumā pieveikt Kazahstānas komandu Astanas "Sņežnije barsi".

Jānis Auziņš nostāv "sausā" debijas mačā MHL...

Vārtus Latvijas kluba labā pirmās trešdaļas vidusdaļā guva Lauris Rancevs un Miks Lipsbergs. Savukārt Auziņš, kurš pagājušajā sezonā startēja Latvijas komandā "Zemgale"/JLSS, atvairīja visus pretinieku izdarītos metienus.

Jau vēstīts, ka iepriekš jaunās sezonas pirmajās divās cīņās "Rīga" komanda izbraukumā bija izcīnījusi uzvaras pēcspēles metienu sērijā - sākotnēji tā ar 3:2 izbraukumā pieveica sev labi pazīstamo Mitišču "Mitiščinskije atlanti" vienību, bet piektdien ar 2:1 pārspēja Čehovas "Ruskije vitjazi" vienību.

Tikmēr "Sņežnije barsi" komanda, kas šosezon debitē MHL čempionātā, pirmajos divos mačos bija izcīnījusi uzvaras pamatlaikā, savā laukumā pārspējot Baltkrievijas komandas Minskas "Junostj" un Bobruiskas "Dinamo-Šiņņik".

Pēc šī mača MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas kopvērtējumā "Rīga" ar septiņiem punktiem trijās spēlēs pakāpās uz otro vietu, bet "Sņežnije barsi" ar sešiem punktiem divās cīņās saglabāja Centra divīzijas otro pozīciju.

Pēc šīs spēles "Rīga" komanda izbraukuma sērijā aizvadīs vēl trīs spēles, kurā vienu reizi tiksies ar Maskavas "Spartak" vienību, bet divas reizes tiksies ar jaundibināto Slovākijas vienība Popradas "Tatranšti vlci".

Savukārt pirmo spēli savā laukumā "Rīga" aizvadīs 24.septembrī, kad uzņems "Spartak" hokejistus.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā "Rīgas" hokejisti, debitējot MHL, aizvadīja sekmīgu regulāro čempionātu, kurā ar 99 punktiem 56 spēlēs ieņēma otro vietu MHL Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijas noslēguma kopvērtējumā.

Savukārt Harlamova kausa turnīra pirmajā kārtā Latvijas komanda negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 0-3 piekāpās "Mitiščinskije atlanti" vienībai.

Jaunajā sezonā "Rīga" atkal spēlē Rietumu konferences Ziemeļrietumu divīzijā, kurā būs arī Krievijas komandas Čerepovecas "Almaz", Sanktpēterburgas "Serebrannije ļvi", Sanktpēterburgas SKA-1946 un Voskresenskas "Himik" no Krievijas, Baltkrievijas klubi "Dinamo-Šiņņik" un "Junostj", kā arī jaunā Slovākijas vienība "Tatranšti vlci".

Šosezon MHL A divīzijā spēlēs 32 komandas, katrai no tām aizvadot pa 60 spēlēm.

Tāpat izveidota arī MHL B divīzija, kurā spēlēs Latvijas komandas "Rīga Juniors" un "Prizma/Rīga".

Paredzams, ka pēc sezonas četras vājākās A divīzijas komandas un divas spēcīgākās B divīzijas komandas sacentīsies pārejas turnīrā. Četras no šīm komandām iegūs vai saglabās vietu spēcīgāko vidū.

LETA