NHL hokejists tēva slepkavības pasūtītājs kļūst par varoni
Hokejs

NHL hokejists tēva slepkavības pasūtītājs kļūst par varoni

Jauns.lv

Zviedrijas hokeja pirmās divīzijas (pēc spēka trešā līga) spēles laikā IFK “Ore” kluba 21 gadu vecais uzbrucējs Markuss Bengtsons izglābās no drošas nāves, pateicoties sava komandas biedra zināšanām medicīnā.

NHL hokejists tēva slepkavības pasūtītājs kļūst pa...

Kādreizējā NHL hokejista Maika Dantona dzīvesstāsts ir ļoti savdabīgs.
Kādreizējā NHL hokejista Maika Dantona dzīvesstāsts ir ļoti savdabīgs.

Vienā no mača epizodēm Bengtsons ļoti neveiksmīgi nokrita uz ledus un norija savu mēli. Šādās situācijās nāve nosmokot ir ļoti reāla. Glābt savu komandas biedru traucās bijušais NHL hokejists “Ore” kluba kapteinis Maiks Dantons (dzimis Maiks Seidžs Džefersons), kurš savas karjeras laikā spēlējis Ņūdžersijas “Devils” un Sentluisas “Blues” klubos.

“Ore” klubā Maiks Dantons nonāca pēc pieciem gadiem un trim mēnešiem ASV cietumos, kur “atsēdēja” par sava tēva Stīva Džefersona slepkavības pasūtīšanu. Sākotnēji gan policisti uzskatīja, ka Dantons mēģinājis nogalināt savu aģentu Deividu Frostu. Dantona un Frosta starpā bija ļoti savdabīgas attiecības. Aģents vēlāk tika apsūdzēts vairākās seksuālās epizodēs ar nepilngadīgajiem, tostarp arī ar hokejista līdzdalību, kad viņš bija vēl nepilngadīgs. Frosts panāca, lai Dantons atsvešinās no savas ģimenes, bet kādā telefonsarunas ierakstā no cietuma viņi viens otram atzinās mīlestībā.

Kā ziņo aģentūra ITAR – TASS, esot aiz restēm, Dantons apguva pirmo palīdzību, un redzot, kas noticis ar Markusu, ātri vien izvilcis viņa mēli, neļaujot negadījumam beigties letāli.  

“Cietumā es redzēju līdzīgus gadījumus ar narkomāniem. Vairākas reizes redzēju, kā cilvēki mirst šādos gadījumos,” intervijā vietējam telekanālam pastāstīja Maiks Dantons.

Maiks Dantons par slepkavības pasūtīšanu nenožēlo - video:

Kasjauns.lv/Foto: ekrānšāviņš no video