Grigorjeva nevar valdīt asaras: "Es biju gatava atdot sevi visu!"
"Zināju, ka viņa metīsies kājās, zināju kā jācīnās, bet nesanāca," teica Anastasija.
2016. gada 18. augusts, 23:07

Grigorjeva nevar valdīt asaras: "Es biju gatava atdot sevi visu!"

Jauns.lv

Riodežaneiro olimpisko spēļu rezultāts neatbilst treniņos ieguldītajam darbam, uzskata Latvijas vadošā cīkstone Anastasija Grigorjeva.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Svara kategorijā līdz 63 kilogramiem Grigorjeva gandarījuma turnīra pirmajā kārtā ar 2:5 piekāpās pieredzējušajai polietei Monikai Mihalikai, kura 2009.gadā šajā svara kategorijā ieguva Eiropas čempiones titulu. Uzvarot šajā un arī nākamajā mačā, Latvijas sportiste būtu ieguvusi olimpisko bronzu.

"Es biju gatava atdot sevi visu, biju noskaņojusies kā uz pēdējo cīņu, arī atdevu sevi visu, tomēr ar to bija par maz, lai tiktu uz pjedestāla," pēc sacensībām ar asarām acīs teica sportiste. "Ja pirms četriem gadiem Londonā tikai sapņoju, ka gribu kļūt par olimpisko čempioni, bet tas nebija pamatoti, tagad biju viena no tām, kas varēja cīnīties par medaļām."

Runājot par pēdējo cīņu, Grigorjeva atzina, ka pretiniece viņu vienkārši vairāk reižu izstūmusi ārā no paklāja. "Zināju, ka viņa metīsies kājās, zināju kā jācīnās, bet nesanāca. Diemžēl video atkārtojumā bija redzams, ka paņēmiens bija ārpus paklāja, tāpēc ieguvu tikai vienu punktu nevis četrus. Šo punktu zaudēšana gan mani neietekmēja, jo bija vēl viens periods. Bija līdzīga cīņa, bija labas darbības, bet problēmas radīja aizsardzība - pārāk daudz viņu ielaidu kājās."

"Pirms olimpiskajām spēlēm bija neliels uztraukums, tomēr jutu, ka esmu labā formā. Neizdevās gan visu parādīt. Rezultāts neatbilst darbam, ko ieguldījām - tā ka mēs trenējamies, trenējas reti kurš. Mēs trenējamies, bet uzvar citi," izteicās cīkstone.

Jau vēstīts, ka Grigorjeva cīņas turnīra pirmajā duelī jeb astotdaļfinālā ar 10:0 pārliecinoši ceturtdien uzvarēja Tunisijas sportisti Helu Rjabi. Savukārt ceturtdaļfinālā Grigorjeva ar rezultātu 2:8 piekāpās japānietei Risako Kavai, kura ir pagājušā gada pasaules vicečempione.

"Treneris atzina, ka japāniete bija stiprāka un, pat pamainot taktiku, neko nevarētu viņai izdarīt. Tomēr duelī pret polieti bijām noskaņoti tikai uz uzvaru," pauda divkārtējā Latvijas labākā sportiste.

LETA/Foto: AP, AFP, Reuters/LETA/Scanpix