Jekimovs "SaiPa" paliks līdz sezonas beigām
Hokejs
2011. gada 5. oktobrī, 23:14

Jekimovs "SaiPa" paliks līdz sezonas beigām

Jauns.lv

Latviešu hokeja uzbrucējs Roberts Jekimovs izturējis pārbaudes laiku Somijas augstākās līgas - "SM-liiga" - komandā Lāpenrantas "SaiPa", noslēdzot līgumu līdz šīs sezonas beigām.

Jekimovs "SaiPa" paliks līdz sezonas beigām...

Latvijas hokeja izlases kandidāts Roberts Jekimovs ar savu sniegumu pārliecinājis "SaiPa" kluba vadību.Tāpat līgumā iekļauta iespēja, ka kontrakts var tikt pagarināt vēl uz vienu sezonu.

Līdz šim Jekimovs Somijas čempionātā aizvadījis deviņas spēles, kurās guvis divus vārtus un izpildījis vienu rezultatīvu piespēli.

"SM-liiga" kopvērtējumā "SaiPa" komanda ar astoņiem punktiem deviņās spēlēs pašlaik atrodas desmitajā vietā 14 komandu konkurencē.

Kā zināms, Jekimovs "SaiPa" komandai uz pārbaudes laiku pievienojās pirms augustā notikušā tradicionālā "Latvijas Dzelzceļa" kausa izcīņas turnīra, kurā viņa pārstāvētā vienība ierindojās pēdējā, sestajā, vietā.

Pagājušo sezonu Jekimovs pavadīja Somijas pēc spēka otrās līgas - "Mestis" - komandā "Jokipojat". Aizvadītajās 47 spēlēs Jekimovs izcēlās ar 24 vārtiem, 19 rezultatīvām piespēlēm un 36 soda minūtēm.

Vēlāk uzbrucējs neveiksmīgi kandidēja uz vietu Latvijas izlasē, kas startēja pasaules čempionātā Slovākijā, bet vasarā viņa vārds vairākas reizes tika saistīts ar iespējamo pievienošanos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubam Rīgas "Dinamo".

Tāpat tika baumots arī, ka Jekimovs varētu pievienoties Zviedrijas trešās spēcīgākās līgas - "Division 1" - komandai "Asploven".

Vēl viņš savas karjeras laikā spēlējis "Dinamo" fārmklubā "Dinamo/Juniors" un Zviedrijas kluba "Brynäs" jauniešu komandā.

Jekimovs Latvijas izlases sastāvā piedalījās 2009.gada pasaules čempionātā, kas norisinājās Šveicē. Viņš laukumā izgāja četrās spēlēs un ar rezultativitātes punktiem neizcēlās.

LETA/Foto: Ieva Čīka/LETA