Rautakallio: junioros un fārmklubā nav spēlētāju, kas pastiprinātu „Dinamo”

Rautakallio: junioros un fārmklubā nav spēlētāju, kas pastiprinātu „Dinamo”

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Peka Rautakallio ir redzējis darbībā gan kluba jauniešu HK "Rīga", gan fārmkluba "Liepājas metalurgs" hokejistus, un atzīst, ka viņu vidū nav spēlētāju, kas varētu pastiprināt lielo komandu.

Rautakallio: junioros un fārmklubā nav spēlētāju, ...
Peka Rautakallio uzsver, ka Rīgā ārpus hokeja viss ir tā, kā tam vajadzētu būt, taču pagaidām mēs nespēlējam hokeju tā, kā to vajadzētu.
Peka Rautakallio uzsver, ka Rīgā ārpus hokeja viss ir tā, kā tam vajadzētu būt, taču pagaidām mēs nespēlējam hokeju tā, kā to vajadzētu.

"Mums nav daudz iespēju veikt izmaiņas sastāvā. Esmu skatījies gan juniorus, gan fārmklubu, redzējis, ko šie spēlētāji var izdarīt. Bet godīgi, šie, kas ir ["Dinamo"] komandā, ir labākie, kas mums ir," sacīja treneris.

Rīgas "Dinamo" pašlaik četri spēlētāji nevar palīdzēt komandai traumu dēļ - traumēti ir Gints Meija, Ģirts Ankipāns, Andris Džeriņš un aizsargs Arvīds Reķis. Tieši tāpēc izbraukumā ar komandu devās uzbrucējs Miks Indrašis, kurš sezonu sāka Liepājā.

Ņemot vērā komandas slikto sezonas sākumu, kurā izcīnīta tikai viena uzvara astoņās spēlēs, ar "Dinamo" sniegumu nav apmierināta arī kluba vadība. Pirms došanās izbraukumā, kurā pagaidām piedzīvoti divi zaudējumi divās spēlēs, komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs sapulcinājis gan trenerus, gan hokejistus, paužot bažas par rezultātiem. Tomēr treneris teica, ka jūt komandas vadības atbalstu, lai gan rezultāti nav gaidītie.

Rautakallio atzina, ka kopš darba sākšanas ar "Dinamo" viņš komandas spēlētājiem allaž uzsvēris, ka viņiem jābūt lepniem par to, ka ir Latvijas hokejisti. "Sākoties treniņiem un gatavojoties sezonai, biju patīkami pārsteigts, kā visi trenējas, strādā. Spēlētājiem vienmēr saku - jums jālepojas par to, kas esat, un jābūt jums pašiem, nevis kā krieviem vai kanādiešiem. Jums jālepojas, ka esat Latvijas hokejisti un ka pārstāvat Latvijas hokeju. Tas nozīmē, ka treniņos darāt darbu sev un Latvijas hokejam. Jāspēlē, lai uzvarētu, tāpēc vēlos sagaidīt lielāku komandas garu tieši uzvaru izcīnīšanā," uzsvēra Rautakallio.

Somu hokeja speciālists par Latvijā pavadīto laiku sacīja, ka sadzīves ziņā viss ir kārtībā, Rīga viņam ļoti patīk un te viņš jūtas komfortabli. "Ārpus hokeja viss ir tā, kā tam vajadzētu būt, taču pagaidām mēs nespēlējam hokeju tā, kā to vajadzētu," norādīja Rautakallio.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferencē pēc astoņām spēlēm ar pieciem punktiem ieņem pēdējo 11. vietu. Sezonā otro izbraukuma tūri rīdzinieki turpinās piektdien ar spēli Čerepovecā pret "Severstaļ", bet pabeigs svētdien ar cīņu Čehovā pret "Vitjaz" hokejistiem.

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA