„Dinamo” vadība nevēlas komandai radīt spiedienu

„Dinamo” vadība nevēlas komandai radīt spiedienu

Jauns.lv

Rīgas "Dinamo" vadība nevēlas radīt komandai spiedienu par tās slikto sezonas sākumu, izvēloties apbruņoties ar pacietību un gaidīt uzlabojumus, intervijā portālam "hotice.ru" izteicies vienības ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

„Dinamo” vadība nevēlas komandai radīt spiedienu...
Normunds Sējējs atzīst, ka Peka Rautakallio pielāgojas KHL hokejam un no saviem padotajiem vairs neprasa primitīvu presingu.
Normunds Sējējs atzīst, ka Peka Rautakallio pielāgojas KHL hokejam un no saviem padotajiem vairs neprasa primitīvu presingu.

Šīs sezonas pirmajās desmit spēlēs "Dinamo" komanda iekrājusi tikai astoņus punktus, ieņemot priekšpēdējo vietu gan Rietumu konferencē, gan arī visas līgas kopvērtējumā.

"Komandas vadībā visi "Dinamo" izpildījumā vēlas redzēt daudz kvalitatīvāku spēli, tomēr nav nekāda spiediena un neviens netaisās celt paniku. Apbruņojamies ar pacietību un pagaidām neplānojam veikt lielas izmaiņas. Tā vietā izmēģinām citas metodes - runājam ar spēlētājiem, cenšamies palīdzēt un noskaidrot sliktās spēles iemeslus," izteicies Sējējs.

"Neapšaubāmi, ka komandai un trenerim ir jādod laiks. Peka Rautakallio savā pieejā vienībai ir daudz ko mainījis. Viņš vairs nepieprasa spēlēt tikai uz apjomīga presinga izdarīšanas pamata, jo šajā līgā vienības spēlē uz lielajiem laukumiem, bet meistarīgie hokejisti pat bez īpašas skriešanas ir spējīgi izdarīt precīzu piespēli cauri divām vai trim pretinieku nūjām," piebilda Sējējs. "Rautakallio jūt šīs nianses un tām pielāgojas. Es neuzņemos apgalvot, ka neveiksmju iemesls meklējams trenerī, jo ievirzīt ripu vārtos var tikai laukuma spēlētāji."

"Nevarētu teikt, ka mūsu spēlētāji vairs neprot spēlēt, jo tiek radīts daudz momentu. To neizmantošana rada papildus spriedzi - spēlētāji grib gūt vārtus, taču tas nesanāk," skaidrojumus meklēja "Dinamo" ģenerālmenedžeris. "Viens iemesls ir savainojumi. Komandai ļoti sāp Andra Džeriņa rokas lūzums - viņš tagad nespēlēs vismaz trīs mēnešus. Tāpat ar dažādiem savainojumiem cenšas tikt galā Ģirts Ankipāns, Arvīds Reķis un Gints Meija."