Basketbols
2011. gada 12. oktobris, 19:50

NBA spēlētāji apsver domu izveidot savu līgu

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētāji apsver domu izveidot savu līgu lokauta laikā, pavēstījis Ņujorkas "Knicks" komandas uzbrucējs Amare Stademaiers.

Kā ziņots, pēc kārtējām neveiksmīgajām sarunām par jaunas kolektīvās vienošanās noslēgšanu pirmdien oficiāli tika atceltas NBA jaunās sezonas regulārā čempionāta pirmās divas nedēļas.

Atcelti visi mači no sezonas plānotā sākuma 1.novembrī līdz 14.novembrim.

"Mēs cenšamies atrisināt šo situāciju, jo vēlamies spēlēt NBA," Stademaiera teikto citē ESPN. "Bet, ja tas nenotiks, ko mums darīt? Mēs nevaram vienkārši sēdēt un neko nedarīt. Tāpēc mums jāsaprot, kā mēs varēsim turpināt spēlēt basketbolu augstākajā līmenī pret labākajiem spēlētājiem, gūstot no tā baudu. Tāds ir nākamais solis. Ja mēs nedosimies uz Eiropu, tad izveidosim savu līgu."

"Mums vienkārši jāizstrādā projekts un jārealizē tas dzīvē. Paskatīsimies, kā izvērtīsies situācija ar lokautu. Ja tā izstiepsies gada vai divu gadu garumā, tad mēs organizēsim paši savu līgu," atzina Stademaiers.

Stademaiers izteicās, ka spēlētāji negrib pazaudēt spēļu praksi.

"Tas ir tas, ko mēs negribam darīt. Mēs vēlamies spēlēt un spēlēt tagad, taču apstākļi to neļauj darīt. Domāju, ka sarunās par jaunas kolektīvās vienošanās noslēgšanu starp abām pusēm joprojām ir liela plaisa, taču pats galvenais ir censties kaut ko darīt un mainīt. Uz kārts liktas daudzas darba vietas, tāpēc agri vai vēlu jaunā kolektīvā vienošanās tiks noslēgta," piebilda "Knicks" uzbrucējs.

Kā ziņots, NBA lokauts sākās 1.jūlijā, jo klubu īpašnieki un Spēlētāju asociācija nespēja parakstīt jauno kolektīvo vienošanos.

Līga apgalvo, ka aizvadītajā sezonā piedzīvoja zaudējumus 300 miljonu ASV dolāru (153,87 miljonu latu) apmērā, bet ar pozitīvu ienākumu un izdevumu bilanci sezonu noslēdza tikai astoņi līgas klubi. NBA komisārs Deivids Sterns uzskata, ka par to atbildīga ir arī Spēlētāju asociācija.

Tikmēr Spēlētāju asociācijas pārstāvji pauduši pārliecību, ka lielie zaudējumi ir sekas NBA klubu pārpirkšanai, kālabad jaunie īpašnieki ir spiesti aizņemties milzīgas naudas summas.

1998.gadā, kad lokauta dēļ sezona tika samazināta līdz 50 spēlēm, sezonas sākums oficiāli tika atcelts 24.septembrī.

LETA jau vēstīja, ka iepriekšējais NBA lokauts notika 1998./1999.gada sezonā, kad regulārais čempionāts tika saīsināts no 82 līdz 50 spēlēm. Sezonā arī nenotika NBA Visu zvaigžņu spēle, un amerikāņi nevarēja pārstāvēt savu valstsvienību 1998.gada pasaules čempionātā.

LETA