Citi sporta veidi
2011. gada 23. oktobris, 23:16

Latvijas telpu futbola izlase iekļūst pasaules čempionāta kvalifikācijas pamatturnīrā

Jauns.lv

Latvijas telpu futbola izlase Jelgavā notiekošā 2012.gada pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra priekšsacīkšu kārtas noslēdzošajā, trešajā, mačā svētdien cīnījās neizšķirti 2:2 (0:1) ar Kipras valstsvienību, iekļūstot kvalifikācijas pamatturnīrā.

Pirmajā puslaikā vienīgos vārtus guva Kipras futbolisti, kuri otrā puslaika piektajā minūtē panāca jau 2:0 savā labā. Tomēr līdz spēles beigām mājinieki prata gūt divus bezatbildes vārtus, nodrošinot sev tik ļoti nepieciešamo vienu punktu.

Latvijas izlases rindās izcēlās Igors Dacko un Artjoms Koļesņikovs.

Lai izcīnītu uzvaru savā apakšgrupā, Latvijas izlasei spēlē ar Kipru pietika ar neizšķirtu.

Svētdienas pirmajā spēlē Anglija ar 3:5 pārspēja Sanmarīno.

Kā ziņots, pirmajā kārtā ceturtdien Latvija ar rezultātu 7:1 pieveica Anglijas izlasi, bet Kipra ar 3:1 pārspēja Sanmarīno.

Savukārt otrās kārtas mačos piektdien Latvija ar 9:1 pārliecinoši pieveica Sanmarīno valstsvienību, bet Anglija ar 3:2 pārspēja Kipras izlasi.

Līdz ar to grupas kopvērtējumā pēc trim kārtām pirmo vietu ar septiņiem punktiem ieņēma Latvijas izlase, kamēr Anglija un Kipra tika pie attiecīgi sešiem un četriem punktiem. Sanmarīno futbolisti turnīru noslēdza bez izcīnītiem punktiem.

Kā ziņots, lai iekļūtu kvalifikācijas pamatturnīrā, Latvijai bija jāizcīna uzvara grupā vai arī jāiekļūst starp divām labākajām otro vietu ieguvējām starp visām priekšsacīkšu turnīra apakšgrupām.

Latvijas izlases galvenais treneris Artūrs Šketovs valstsvienības sastāvā iekļāva abu vadošo Latvijas telpu futbola klubu - "Nikars" un "Raba" - spēlētājus, kā arī trīs leģionārus, kuri karjeru turpina Kipras telpu futbola čempionātā.

2012.gada pasaules čempionāta telpu futbolā Eiropas zonas kvalifikācijas turnīrā kopumā piedalās 41 valstsvienība. Kvalifikācijas turnīra sistēma paredz priekšsacīkšu turnīru, pamatturnīru un izslēgšanas spēļu kārtu. Pasaules čempionāta finālturnīrā, kas no 2. līdz 18.novembrim notiks Taizemē, iekļūs septiņas Eiropas spēcīgākās valstsvienības.

Pamatturnīrā iekļuvušās un izliktās komandas tiks sadalītas septiņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājiem un otro vietu ieguvējiem būs iespēja 2012.gada pavasarī izslēgšanas spēļu kārtā cīnīties par ceļazīmi uz pasaules čempionāta finālturnīru.

Latvijas telpu futbola izlases sastāvs dalībai pasaules čempionāta kvalifikācijas priekšsacīkšu turnīrā:

vārtsargi - Aigars Bondars ("Raba"), Dmitrijs Dobrovoļskis ("Nikars");

spēlētāji - Vadims Atamaņukovs, Igors Dacko, Oļegs Matvejevs, Oļegs Ļašenko, Aleksandrs Žukovs, Andrejs Šustrovs (visi - "Nikars"), Dmitrijs Zabarovskis, Maksims Seņs, Dmitrijs Jakovļevs (visi - "Raba"), Andrejs Aleksejevs (Nikosijas "Omonia", Kipra), Sergejs Nagibins, Artjoms Koļesņikovs (abi - "City Futsal", Kipra).

LETA