Citi sporta veidi
2011. gada 27. oktobris, 01:22

"Tour de France" laikā par dopingu pieķertais Kolobņevs izsprucis ar niecīgu naudas sodu

Jauns.lv

Krievijas riteņbraucējs Aleksandrs Kolobņevs ("Katjuša"), kurš jūlijā tika pieķerts dopinga lietošanā prestižā daudzdienu velobrauciena "Tour de France" laikā, izbēdzis no nopietna soda, izpelnoties tikai 1715 dolāru (866) latu naudas sodu.

Tāpat Krievijas Riteņbraukšanas federācija braucējam izteikusi formālu brīdinājumu, taču atstādināšanu no dalības oficiālās sacensībās nav piemērojusi.

Toties Krievijas Riteņbraukšanas federācija atzinusi, ka Kolobņevs pārkāpis Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) regulas par medikamentu lietošanu.

Krievijas puse gan sīkāk nepaskaidroja, kāpēc piemērotais soda mērs bijis tik maigs.

UCI ir četras nedēļas, lai apsūdzētu Krievijas puses pieņemto lēmumu.

Kā ziņots, aizliegtā viela - hidrohlortiazīds - Kolobņeva organismā konstatēta 6.jūlijā veiktajās analīzēs. Vēlāk pozitīvas izrādījās arī sportista B proves.

Iepriekš tika vēstīts, ka, ja arī sportista B provju analīzes uzrādīs pozitīvus rezultātus, tad Kolobņevs, balstoties uz komandas iekšējo reglamentu, tiks izslēgts no "Katjuša" vienības, un viņam nāksies samaksāt soda naudu, kas piecas reizes pārsniedz viņa gada algu. Tomēr šādi soda mēri oficiāli nav sekojuši.

Riteņbraucēja pārstāvētā komanda iepriekš izteicās, ka lēmums par viņa nākotni tiks pieņemts tikai pēc tam, kad ar spriedumiem klajā nāks Krievijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc pozitīvām pirmajām provēm Kolobņevs atsauca savu dalību no velobrauciena.

Kā ziņots, hidrohlortiazīds bieži vien tiek izmantots, lai slēptu citu aizliegto vielu pēdas.

2007.un 2009.gada pasaules čempionātos Kolobņevs izcīnīja sudraba godalgu, bet 2008.gada Pekinas olimpiskajās spēlēs viņš ieguva bronzas medaļu.

LETA