2011. gada 17. novembris, 01:41

Latvijas jaunajam hokejistam Dudinam trešie vārti šosezon MHL

Jauns.lv

Savus trešos vārtus šīs sezonas Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas regulārajā čempionātā trešdien guva Latvijas aizsargs Vladislavs Dudins, tomēr viņa pārstāvētā Kirovočepeckas "Olimpija" vienība savā laukumā ar 3:6 (0:1, 0:2, 3:3) zaudēja Čerepovecas "Almaz" hokejistiem.

Dudins, kurš augstas temperatūras dēļ pagājušās nedēļas izskaņā nepalīdzēja Latvijas U-20 izlasei Baltkrievijā notikušā starptautiskā turnīra "Lida Cup" pirmajā mačā, bet vēlākajos tomēr piedalījās, lai arī nebija iekļauts publiskotajā valstsvienības sastāvā, laukumā devās pēc vienas "Olimpija" komandas spēles izlaišanas.

Ar precīzu metienu aizsargs izcēlās trešās trešdaļas otrajā minūtē, kad vairākumā guva savas vienības pirmos vārtu mačā, "Almaz" pārsvaru samazinot līdz diviem vārtiem - 1:3.

Vēl cīņas izskaņā Dudins par ripas izmešanu ārpus laukuma robežām nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Šīs sezonas 23 spēlēs aizsargs tagad guvis trīs vārtus un veicis vienu rezultatīvu piespēli.

Jau ziņots, ka ar rezultatīvu piespēli trešdien izcēlās latvietis Rihards Bukarts, bet viņa pārstāvētā Stupino "Kapitan" komanda izbraukumā ar 2:5 (1:1, 0:3, 1:1) piekāpās Tjumeņas "Gazovik" hokejistiem.

Līgas jaunākais spēlētājs Bukarts rezultatīvi asistēja komandas otro vārtu guvumā, kad mača pēdējā minūtē "Kapitan" vienība vairākumā panāca cīņas gala iznākumu.

Vēl spēles gaitā Latvijas uzbrucējs tika pie četrām soda minūtēm, kuras viņš izpelnījās par pretinieka turēšanu ar nūju un ar rokām.

Šīs sezonas 22 mačos Bukarts ticis pie četriem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr ar rezultatīvu piespēli otrajā MHL spēlē pēc kārtas trešdien izcēlās Latvijas uzbrucējs Artjoms Dašutins, bet viņa pārstāvētā Balašihas MVD komanda izbraukumā ar rezultātu 2:6 (1:1, 0:2, 1:3) piekāpās Hantimansijskas "Mamonti jugri" vienībai.

Trešās trešdaļas vidū Dašutins rezultatīvi piespēlēja Dmitrijam Suvorovam, kurš samazināja rezultāta starpību līdz 2:5.

Zīmīgi, ka Dašutins rezultatīvu piespēli Suvorovam atdeva arī iepriekšējā mačā pirmdien, kad MVD ar 2:1 pagarinājumā pārspēja Astanas "Sņežnije barsi" vienību no Kazahstānas.

Vēl šajā mačā Dašutins izdarīja vienu metienu pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un cīņu noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Uzvarētājiem divus vārtus guva Ņikita Kokovins.

Šosezon aizvadītajās 19 spēlēs Dašutins tagad guvis divus vārtus un izpildījis divas rezultatīvas piespēles.

MVD hokejisti ar 34 punktiem 29 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā Rietumu konferences Centra divīzijas kopvērtējumā, kamēr "Kapitan" ar 22 punktiem 27 spēlēs šajā pašā divīzijā ieņem pēdējo, astoto, vietu.

Tikmēr "Olimpija" ar 28 punktiem 28 spēlēs atrodas Austrumu konferences Pievolgas divīzijas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā.

LETA