2011. gada 23. novembris, 18:55

Latvijas hokejistam Dašutinam divi vārti MHL spēlē

Jauns.lv

Divus vārtus Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) A divīzijas regulārā čempionāta spēlē trešdien guva Latvijas uzbrucējs Artjoms Dašutins, palīdzot Balašihas MVD vienībai ar rezultātu 8:1 (4:0, 4:1, 0:0) izbraukumā sagraut Tjumeņas "Gazovik" komandu.

Spēles 15.minūtē Dašutins atklāja rezultātu, bet pēc desmit minūtēm viņš ar precīzu metienu panāca jau 6:0 MVD komandas labā.

Pāris minūtes vēlāk Dašutins varēja gūt arī savus trešos vārtus, tomēr viņa metienu tukšos vārtos brīnumainā kārtā spēja atvairīt "Gazovik" vārtsargs Igors Ustinskis.

Šīs sezonas 22 mačos Dašutins tagad ticis pie četriem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

MVD rindās ar trim precīziem metieniem izcēlās Ņikita Lukins.

Kā zņots, Ar gūtiem vārtiem trešdien izcēlās arī latviešu uzbrucējs Rihards Bukarts, tomēr viņa pārstāvētā Stupino "Kapitan" komanda izbraukumā ar 3:4 zaudēja Jekaterinburgas "Avto" vienībai.

Līgas jaunākais spēlētājs Bukarts vārtus guva spēles 36.minūtē, tobrīd izvirzot "Kapitan" komandu vadībā ar 2:1.

Šīs cīņas gaitā Bukarts veica vienu metienu pa vārtiem, kas arī izrādījās precīzs, maču noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Šīs sezonas 25 mačos Bukarts ticis pie pieciem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm.

Pēc šiem mačiem MVD hokejisti ar 40 punktiem 32 aizvadītajās spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā, septītajā, pozīcijā MHL Rietumu konferences Centra divīzijas kopvērtējumā, kamēr "Kapitan" ar 24 punktiem 30 cīņās šajā pašā divīzijā ieņem pēdējo, astoto, vietu.

LETA