Hokejs

Latvijas hokeja čempionātā "SMSCredit.lv" gūst 21 vārtus, Glazkovam 3+7

Jauns.lv

"Liepājas metalurgs 2" trešdien Latvijas atklātā hokeja čempionāta spēlē izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:1, 2:0) sīvā cīņā pārspēja "Junirs" komandu.

Latvijas hokeja čempionātā "SMSCredit.lv" gūst 21 ...

Šajā mačā uzvaras vārtus 49.minūtē guva Māris Diļevka.

Tikmēr pēdējo sezonu rekorduzvaru izcīnīja "SMSCredit.lv" komanda, kas ar 21:1 (5:1, 7:0, 9:0) sagrāva "Rīga"/LSPA hokejistus.

Uzvarētājiem ar desmit rezultativitātes punktiem izcēlās Romāns Glazkovs, kura kontā bija trīs vārti un septiņas piespēles. Ar četriem vārtiem un piecām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Vladislavs Vodolažskis, bet Ronalda Cinka kontā bija trīs vārti un trīs piespēles.

Vēl vienā mačā trešdien JLSS/"Zemgale" ar 6:4 (1:2, 2:0, 3:2) izbraukumā pieveica Daugavpils "Latgale" vienību. Uzvarētājiem Raitis Kurnīgins, bet "Latgales" rindās Deniss Martjušovs atzīmējās ar vienu vārtu guvumu un divām rezultatīvām piespēlēm.

Zīmīgi, ka Kurnīgins ar 17 spēlēs gūtiem 14 vārtiem un izpildītām 18 rezultatīvām piespēlēm kļuvis par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

Kopvērtējuma izveidojusies piecu komandu līdergrupa. Pārliecinošā līderpozīcijā ar 46 punktiem 17 spēlēs atrodas "Ozolnieki-Monarch", kamēr pa 29 punktiem 15 spēlēs ir "SMSCredit.lv" un "Liepājas metalurgs 2" vienībām, bet tikpat punktu ir arī JLSS/"Zemgale" kontā, kas gan jau aizvadījusi 17 cīņas. Savukārt piektie ar 25 punktiem 12 spēlēs ir "Juniors" hokejisti.

Kā ziņots, Latvijas atklātajā čempionātā šosezon pirmo reizi kopš 1947.gada startē desmit komandas.

Komandas, kas regulārajā čempionātā ierindosies pirmajās divās vietās, izslēgšanas spēles sāks no pusfināla. Ceturtdaļfinālā savā starpā tiksies komandas, kuras ierindosies no 3. līdz 6.vietai, bet "Enerģija" izslēgšanas spēlēs nepiedalīsies.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas Latvijas čempionāta finālsērijā "Liepājas metalurgs 2", kurai pievienojās spēcīgākie "Liepājas metalurga" komandas hokejisti, ar 4-0 pieveica "Ozolnieki-Monarch".

LETA