Citi sporta veidi

Latvijas volejbola izlase zaudē Beļģijai un izstājas no olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra

Jauns.lv

Latvijas vīriešu volejbola izlase 2012.gada Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīra otrajā spēlē ceturtdien Francijā ar 0-3 (20:25, 19:25, 19:25) zaudēja Beļģijas valstsvienībai, ciešot savu otro neveiksmi un izstājoties no tālākas dalības turnīrā.

Latvijas volejbola izlase zaudē Beļģijai un izstāj...

Vistuvāk panākumam Latvijas izlase bija pirmajā setā, kad maču uzsāka ļoti pārliecinoši un vēlāk bija vadībā ar 16:12 un 19:16. Tomēr pirmā seta beigas un pārējos divus cīņas setus daudz pārliecinošāk aizvadīja beļģi, izcīnot savu pirmo uzvaru turnīrā.

Lai saglabātu izredzes uz iekļūšanu sacensību pusfinālā, Latvijas izlasei šajā mačā bija jāizcīna uzvara, bet panākums trijos vai četros setos būtu tai garantējis vietu izšķirošajās cīņās.

Kā ziņots, pirmajā mačā Latvija dramatiskā cīņā ar 2-3 (25:21, 24:26, 20:25, 25:23, 14:16) piekāpās Čehijas valstsvienībai.

Čehija ar Beļģiju tiksies piektdien, taču jau pirms šīs spēles zināms, ka tieši šīs divas vienības spēlēs pusfinālā, jo beļģi jau tikuši pie trim punktiem, Čehijas kontā pašlaik divi punkti, bet Latvijas izlase divos mačos iekrājusi vienu punktu.

Sacensībās līdz svētdienai kopumā piedalīsies 18 valstu izlases, kas sadalītas trīs grupās, bet katra no grupām sadalīta divās apakšgrupās.

Šīs grupas savas spēles aizvada Francijā. Otrajā šīs grupas apakšgrupā cīnās Francija, Vācija un Grieķija.

Pēc viena apļa turnīra katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas iekļūs pusfinālā, bet vēlāk grupas uzvarētājas iekļūs kvalifikācijas sacensību izšķirošajā fāzē - kvalifikācijas kārtā -, kur astoņu Eiropas valstu izlases cīnīsies par vienu ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm. Kvalifikācijas kārta risināsies 2012.gadā no 8.maija līdz 13.maijam.

Septembrī notikušajā Eiropas čempionāta finālturnīrā Čehija aizkļuva līdz izslēgšanas kārtai, kurā tika noskaidrotas ceturtdaļfināla dalībnieces, bet Beļģija neizkļuva no apakšgrupas.

Arī no otras apakšgrupas komandām Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā šogad spēja iekļūt vienīgi Francija.

Kā ziņots, no Latvijas izlases pirms turnīra Francijā kā vienīgais liekais tika atskaitīts pirmā tempa spēlētājs Andrejs Zavorotnijs.

Izlases rīcībā līdz tam bija 13 spēlētāji, no kuriem pirms turnīra bija jāizvēlas viens liekais.

Latvijas izlases spēlētāju gatavība pagājušās nedēļas beigās tika pārbaudīta divās pārbaudes spēlēs pret Igaunijas izlasi, abās piedzīvojot zaudējumus piecu setu cīņā - 2-3 (28:26, 27:29, 25:27, 25:13, 16:18) un 2-3 (25:21, 28:26, 17:25, 19:25, 12:15).

Jau vēstīts, ka augusta beigās un septembra sākumā Latvijas izlase piedalījās kvalifikācijas turnīra izslēgšanas kārtā, divas reizes pieveicot Ungārijas valstsvienību.

Pirms mačiem ar Ungāriju no Latvijas izlases negaidīti tika atskaitīts viens no tās potenciālajiem līderiem Jānis Pēda, kurš neieradās uz izlases treniņu. Savukārt turnīrā Francijā Latvijai traumas dēļ nepalīdzēja, iespējams, labākais valsts volejbolists Gundars Celitāns.

Latvijas volejbola izlases spēlētājui saraksts Londonas olimpisko spēļu priekškvalifikācijas turnīram: Deniss Petrovs, Artis Caics, Austris Štāls, Ingars Ivanovs, Hermans Egleskalns, Viktors Koržeņevičs, Armands Celitāns, Jānis Vāvers, Ansis Medenis, Jānis Šmēdiņš, Aivars Petruševics, Lauris Iecelnieks.

LETA